Θ. Παπαδημόπουλος: «Η συζήτηση για νέο εργασιακό άρχισε για να μειωθεί ο θόρυβος του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ»!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
«Εργοδότες ενημερώνονται πριν από κάθε έλεγχο» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΕΚΒ

Οι θερινές άδειες θα πρέπει να δίνονται κανονικά με τις μέρες που προβλέπονται αλλά και με την καταβολή του επιδόματος θερινής αδείας τόνισε για μία ακόμη φορά στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου, Θανάσης Παπαδημόπουλος, ενώ δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι υπάρχουν διαρροές για νέο εργασιακό νομοσχέδιο καθώς η κυβέρνηση θέλει να μειώσει τον θόρυβο που προκαλεί το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ!
Ειδικά για το τελευταίο, ο κ. Παπαδημόπουλος αναφέρει ότι το θέμα του εργασιακού νομοσχεδίου ήρθε στη δημοσιότητα προκειμένου η κυβέρνηση ν’ αποπροσανατολίσει τον κόσμο από το μεγάλο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ δεν υπάρχει ακόμη σαφής εικόνα για τις επερχόμενες αλλαγές.

«Τα λεφτά, θα μπορούσαν να έχουν δοθεί
για την ενίσχυση του ταμείου ανεργίας»

Όπως επισημαίνει: «Τα λεφτά που φαγώθηκαν θα μπορούσαν να έχουν δοθεί για την ενίσχυση του ταμείου ανεργίας και θέσεων εργασίας σε πολλούς τομείς που θα είχαν προάγει την ανάπτυξη και τη βελτίωση του βιωτικού επιπέδου των εργαζομένων. Το ξεχαρβάλωμα του οκταώρου, πχ με την εργασία σε έναν εργοδότη για 13 ώρες, είναι αυτό που είχαν ξεκινήσει για εργασία 8 ώρες σε έναν εργοδότη και 4 σε άλλον. Δίνουν απλά περισσότερα εργαλεία στους εργοδότες και δεν έχει γίνει καμία διαβούλευση».
Ο πρόεδρος του ΕΚΒ υπογράμμισε ότι ήδη σε πολλές ευρωπαϊκές ώρες έχουν αρχίσει να συζητούν τη μείωση του εργασιακού 40ωρου/εβδομάδα, και ότι εχει αποδειχθεί ότι ένας εργαζόμενος σ’ ανάπαυση 3 ημέρες την εβδομάδα μπορεί και αποδίδει περισσότερο, όχι μόνο πνευματικά αλλά και σωματικά. «Ειδικά στην Ελλάδα, με τις θερμοκρασίες να είναι υψηλές, είναι πολύ δύσκολο να ξεκουραστεί, πόσο μάλλον όταν πολλές επιχειρήσεις δίνουν ένα ή και κανένα ρεπό. Το θέμα δεν είναι ένας εργαζόμενος να δουλεύει περισσότερες ώρες αλλά λιγότερες και να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας» τόνισε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι νομοσχέδια ψηφίζονται πολλά αλλά δεν υιοθετούνται στην Ελλάδα τα καλά των άλλων χωρών, αλλά τα άσχημα που έχουν επιπτώσεις στην εργατική τάξη.

«Εργοδότες ενημερώνονται πριν από κάθε έλεγχο»!

Παράλληλα, ο κ. Παπαδημόπουλος ήταν κατηγορηματικός στο ότι η άδεια σαφώς πρέπει να δίνεται στους εργαζομένους, μαζί και με το προβλεπόμενο επίδομα, γιατί χωρίς επίδομα και μάλιστα από τις πρώτες ημέρες της άδειας δεν… ισχύει η άδεια. «Ο κάθε εργαζόμενος καλείται να κάνει τον προγραμματισμό του για να έχει τη δυνατότητα ξεκούρασης και για να ξεπεράσει ίσως και έναν δύσκολο χειμώνα και να προετοιμαστεί για έναν επόμενο, και να συνδεθεί η όλη οικογένεια και να δοθεί με την άδεια χρόνος αναψυχής, όσες περισσότερες ημέρες γίνεται» σημείωσε.
Όσον αφορά τις καταγγελίες για εργοδοτικές αυθαιρεσίες και για ελέγχους, ο κ. Παπαδημόπουλος επεσήμανε ότι όταν έχουμε τόσες χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις, δεν μπορούν να γίνουν όλοι οι έλεγχοι ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, με πολλές εποχιακές επιχειρήσεις, ενώ συμπλήρωσε ότι οι εργοδότες ενημερώνονται πριν από κάθε έλεγχο! «Μόλις δουν κάποιους να κάνουν ελέγχους, μέσω viberενημερώνονται όλοι και καλύπτουν τα νώτα τους και εντοπίζονται πολύ λιγότερα και έτσι συνεχίζεται η αυθαιρεσία!» ανέφερε ο κ. Παπαδημόπουλος!
Τέλος, για την εργασία κατά τη διάρκεια υψηλών θερμοκρασιών, ο πρόεδρος του ΕΚΒ σημείωσε ότι υπάρχουν κι αυτές λίγες επιχειρήσεις που τηρούν τα όσα προβλέπει ο νόμος. «Από εκεί και πέρα όλοι ξέρουμε ότι όσο δίνεται η δυνατότητα και δεν γίνονται οι έλεγχοι που πρέπει πάντα θα υπάρχουν κι αυτοί που αυθαιρετούν. Δεν ζούμε σε μία χώρα που κυριαρχεί η νομιμότητα» κατέληξε.

Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.