Θα δώσουμε «ανάσα» στους μικροφειλέτες του Δήμου μας

Τονίζει η Μαρία Σαμαρά επικεφαλής δημοτικής παράταξης «ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» Ζαγοράς-Μουρεσίου

Θα δώσουμε «ανάσα» στους μικροφειλέτες του Δήμου μας , τονίζει η Μαρία Σαμαρά επικεφαλής δημοτικής παράταξης «ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» Ζαγοράς-Μουρεσίου.
Όπως αναφέρει, «η περίοδος που διανύουμε είναι από τις πλέον δυσκολότερες οικονομικά στα χρόνια της μεταπολίτευσης. Η κρίση και η επιβολή των μνημονιακών μέτρων καταρράκωσαν μισθούς, εισοδήματα και συντάξεις.
Ιδίως στον πληθυσμό της περιφέρειας, στους κατοίκους του ορεινού όγκου του Ανατολικού Πηλίου, που επιβίωναν με μέτριες έως χαμηλές απολαβές ακόμη και στα χρόνια της ευμάρειας, οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης ήταν πολύ μεγάλες.
Πολλοί δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τον Δήμο, αφού προέχει γι’ αυτούς η άμεση εξασφάλιση των πλέον βιοποριστικών μέσων και η παροχή των απαιτούμενων συνθηκών διαβίωσης στα παιδιά τους.
Ταυτόχρονα οι επαγγελματίες της περιοχής μας με την πολύ υψηλή φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες.
Και παρότι πρόκειται για ένα πολύ δυσμενές οικονομικό τοπίο, η σημερινή δημοτική αρχή αγνόησε τόσο τους ιδιώτες όσο και τους επαγγελματίες και παραγωγούς. Έχοντας χάσει κάθε σύνδεση με την πραγματικότητα και κινούμενη σε μια γυάλα μικροσυμφερόντων, προχώρησε στην δέσμευση των ΑΦΜ πολλών δημοτών και επαγγελματιών ακόμη και για οφειλές στον Δήμο των 500 ευρώ.
Σε μια κοινωνία που έχει υποστεί τόσα πλήγματα από τα μνημόνια, τέτοιες ανορθολογικές τακτικές μόνο αγανάκτηση και θλίψη προκαλούν.
Με την δέσμευση των ΑΦΜ οι δημότες νιώθουν όμηροι μιας δημοτικής αρχής που δεν τους αντιμετωπίζει με κανένα ίχνος ευαισθησίας και κατανόησης και παράλληλα είναι εγκλωβισμένοι για άλλες διοικητικές, οικονομικές και επιχειρηματικές ενέργειες που θέλουν να προχωρήσουν.
Για την «ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» τέτοιες πρακτικές όπως η δέσμευση των ΑΦΜ, δεν συνάδουν με μια πληγωμένη πολλαπλά τοπική κοινωνία από την πολύχρονη οικονομική κρίση.
Γι’ αυτό και θα προχωρήσουμε άμεσα σε συγκεκριμένες δράσεις που θα δώσουν «ανάσα» στους οφειλέτες μέσα από σχέδια για ένταξη σε ρυθμίσεις, αλλά και την διεκδίκηση άλλων μέτρων ανακούφισης και βέβαια τον εξορθολογισμό και καλύτερη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου.

Ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου μπορεί να αντλήσει πολλά έσοδα μέσα από την έλευση των χιλιάδων τουριστών καλύπτοντας και μέσα από το νοικοκύρεμα των οικονομικών του τις ανάγκες του και να μην καταφεύγει με την μορφή αντίποινων σε δεσμεύσεις ΑΦΜ που υποβαθμίζουν και καταρρακώνουν την αξιοπρέπεια των δημοτών μας. Γιατί οι δημότες είναι η δύναμή μας, είναι οι άνθρωποι που με τον μόχθο τους καθημερινά κρατούν ζωντανές τις τοπικές κοινωνίες.
Αντί για την τιμωρητική διάθεση της σημερινής δημοτικής αρχής απέναντι στους οφειλέτες, εμείς θα πράξουμε το αυτονόητο, δηλαδή θα τους βοηθήσουμε, ώστε μέσα σε ένα λογικό και λειτουργικό θεσμικό πλαίσιο αφενός να μπορούν να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις του στο Δήμο αφετέρου να μπορούν να εξυπηρετούν τις ανάγκες στην καθημερινότητάς τους.
Είναι η αυτονόητη υποχρέωση απέναντι στους δημότες, απέναντι στους ανθρώπους της διπλανής πόρτας που σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες πρέπει να σταθούμε στο πλευρό τους».