Θεοφάνης Τακούδης: Καλός καιρός και τον Σεπτέμβριο στη Μαγνησία

Ηλιοφάνεια με μικρής διάρκειας βροχές ,για τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου

Καλοκαιρινός θα είναι ο καιρός μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Θεοφάνη Τακούδη, με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και με μικρά διαστήματα βροχής. Ο ίδιος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ράδιο ΕΝΑ 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή, λέγοντας πως υπάρχει ένα μικρό κύμα κακοκαιρίας που ξεκίνησε χθες και θα συνεχιστεί μέχρι σήμερα το απόγευμα, όμως το Σαββατοκύριακο θα είναι πάλι καλοκαιρινό.

Ειδικότερα, ο κ. Τακούδης ανέφερε πως θα επικρατήσουν καλοκαιρινές συνθήκες μέχρι τέλος Σεπτέμβρη, φυσικά με λίγο χαμηλότερες θερμοκρασίες σε σχέση με το καλοκαίρι, αλλά υψηλότερες αναφορικά με την εποχή.

Από χθες το απόγευμα έχει ξεκινήσει μία μικρή αλλαγή στις καιρικές συνθήκες, με ένα βαρομετρικό χαμηλό συνολικής διάρκειας 36 ωρών, που φέρνει βροχές στη Μαγνησία.
“Δεν φαίνεται όμως ότι υπάρχουν φαινόμενα που θα δημιουργήσουν πρόβλημα. Από το πρωί της Παρασκευής τα πράγματα αρχίζουν να διορθώνονται αν και μέχρι τις απογευματινές ώρες το βαρομετρικό χαμηλό, θα μας δώσει τοπικά φαινόμενα στη Μαγνησία, πότε στις νότιες και πότε στις βόρειες περιοχές και όλα αυτά θα συνδεθούν με πτώση θερμοκρασίας, η οποία την Παρασκευή αλλά και το Σάββατο θα βρεθεί στις μέγιστες τιμές 25-26 βαθμούς Κελσίου”, είπε ο κ. Τακούδης.
Από σήμερα, Παρασκευή το βράδυ όμως, θα υπάρξει βελτίωση των καιρικών συνθηκών και το Σάββατο πέρα από λίγες συννεφιές δεν θα περιμένουμε κάτι ιδιαίτερο. Θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με βοριάδες 4-5 μποφόρ, στα πιο ανοιχτά 6 μποφόρ και την Κυριακή τα πράγματα θα είναι ακόμη καλύτερα, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 27-28 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με τον κ. Τακούδη και την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε στη Μαγνησία καλές καιρικές συνθήκες, αν και θα υπάρξει ένα μικρό διάστημα με βροχές, αλλά δεν θα σημειωθεί σημαντική πτώση θερμοκρασίας που να προοιωνίζει την έλευση του φθινοπώρου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.