Τι άφησε πίσω η κακοκαιρία στην Σκόπελο (βίντεο)

Για ακόμα μια φορά η Θεσσαλία και οι Σποράδες ήρθαν αντιμέτωπες με την εμφάνιση μιας μεγάλης κακοκαιρίας που έκανε μια ξαφνική αλλά γρήγορη εμφάνιση στην περιοχή. Η Αλόννησος μέχρι στιγμής δεν έχει αναφέρει προβλήματα, ενώ στην Σκιάθο εκτός της αναφοράς για τα δυο δέντρων δεν έχει σημειωθεί κάτι ακόμα προς το παρόν.

Στην Σκόπελο υπάρχουν υπάρχουν αρκετά προβλήματα κυρίως λόγω του αέρα. Συγκεκριμένα έπεσαν αρκετά δέντρα και εντός αρκετών οικίων, και στον επαρχιακό δρόμο σε σημεία προς το Νέο Κλήμα αλλά και εντός της περιοχής όπως και στην περιοχή Αντρίνες, στις Παραλίες Στάφυλος και Καστάνη όπως και εντός της πόλης της Σκοπέλου σε πολλά σημεία, όπως το νεκροταφείο και ο Άγιος Ρηγινάκης, τα οποία λόγω των ισχυρών ανέμων έπεσαν χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν τραυματισμοί. Το πρόβλημα υπάρχει και στο parking του λιμανιού όπου υπήρξαν πτώσεις δέντρων και στο σημείο που είναι η καντίνα της περιοχής οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγω για ένα δέντρο που έπεσε επάνω σε όχημα του τουριστικού πρακτορείου της Δημοτικής Συμβούλου Ιωάννας Ευσταθίου, ενώ υπάρχουν και ζημίες σε κολώνες της ΔΕΗ και στο λιμάνι αλλά και στο Στάφυλο. Επιπλέον ζημιες αναφέρθηκαν και στην παιδική χαρά του Έλιος, αλλά και σε όλο το παραλιακο μετωπο του καθώς και στην αγροτική οδοποιία πρανή του νησιού. Τα προβλήματα στους δρόμους περιλαμβάνουν και αρκετές κατολισθήσεις και μερική αλλοίωση στην πρανή.

Το συνεργείο του Δήμου Σκοπέλου, η Πυροσβετική αλλά και η Αστυνομία καθώς και ο ίδιος ο Δήμαρχος με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους Αντιδημάρχους είναι από το πρωί στους δρόμους κάνοντας ότι περνάει από το χέρι τους για την διασφάλιση όλων.

Γιώργος Κεχριώτης

 

Φωτογραφίες από: Γιώργος Κεχριώτης, Μάχη Σταματάκη, Τάσος Νάστας, Ηρω Μελαχροινάκη, Άγγελος Ξηντάρης, Γιώργος Μακαρατζής, Δαμιανός Μαντάς, Δήμαρχος Σκοπέλου

 

 Πηγή: https://skiathoslife.gr/
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.