Τι προτείνει ο Εισαγγελέας Βόλου για τον 69χρονο που μαχαίρωσε τον δίδυμο αδελφό του

Το επεισόδιο έγινε στον Ριζόμυλο

Την παραπομπή στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας, προτείνει η Εισαγγελία Βόλου για έναν 69χρονο, ο οποίος στις 3 Νοεμβρίου 2021 που είχε μαχαιρώσει τον δίδυμο αδελφό του με κουζινομάχαιρο.

Ο εισαγγελέας που ανέλαβε την υπόθεση έκανε παραπεμπτική πρόταση, την οποία θα εξετάσει το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου και προτείνει ο 69χρονος να δικαστεί στο ΜΟΔ για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Το επεισόδιο έγινε στις 3 Νοεμβρίου 2021, το απόγευμα, όταν ένας 69χρονος ξύπνησε τον δίδυμο αδερφό του με τον οποίο έμεναν μαζί στο σπίτι τους στο Ριζόμυλο προκειμένου να μαγειρέψει αλλά εκείνος αρνήθηκε ισχυριζόμενος ότι ήταν κουρασμένος.

Τα αδέλφια λογομάχησαν έντονα και σπρώχτηκαν με αποτέλεσμα ο δράστης να αρπάξει ένα κουζινομάχαιρο μήκους 30 εκατοστών και να μαχαιρώσει τον αδερφό του δύο φορές στην κοιλιακή χώρα και σε άλλα σημεία. Μια γειτόνισσα που άκουγε τον καυγά ειδοποίησε το γιο του θύματος που μένει στην περιοχή και κάλεσαν σε βοήθεια.
Η Αστυνομία αφού συνέλαβε τον κατηγορούμενο, ύστερα από έρευνες βρήκε το μαχαίρι που είχε πετάξει ο δράστης σε παρακείμενο οικόπεδο. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου σε βαριά κατάσταση.

Ο δράστης παραδέχτηκε την πράξη του, την απέδωσε σε «κακιά ώρα» ενώ φαίνεται πως δεν είχε συνειδητοποιήσει την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρέθηκε ο αδερφός του ο οποίος είχε νοσηλευτεί σε ΜΕΘ.

Στην απολογία του, ο δράστης είπε πει ότι έγινε καυγάς στο σπίτι και πως το θύμα τον έπιασε με κεφαλοκλείδωμα. Στη συνέχεια, ενώ μάλωναν έπεσαν πάνω σε τζαμαρία σπάζοντάς την. Έπιασαν και οι δύο το κουζινομάχαιρο των 30 εκ. αλλά εκείνος κατάφερε να τον χτυπήσει στην κοιλιά χωρίς να το καταλάβει. Στη συνέχεια, κάλεσε το ασθενοφόρο και πήρε το ποδήλατο και πήγε πρώτα στη γειτόνισσα και ξαδέρφη τους που άκουγε τον καυγά για να ζητήσει βοήθεια και μετέπειτα στο γιο του θύματος που μένει στο ίδιο χωριό όπου του ζήτησε να φωνάξει ασθενοφόρο.

Ο 69χρονος κατηγορούμενος παραμένει προσωρινά κρατούμενος, ενώ ο δίδυμος αδερφός του ανάρρωσε από το χτύπημα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.