Τηλεδιάσκεψη για τις εξελίξεις στον τουριστικό κλάδο της Μαγνησίας

Μεταξύ του Γ.Γ. Οικονομικής Πολιτικής, ξενοδόχων και εστίασης

Σε συνέχεια επιστολής της Ένωσης Ξενοδόχων του Νομού Μαγνησίας, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη χθες Πέμπτη το βράδυ, με τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστο Τριαντόπουλο, στην οποία συμμετείχαν οι πρόεδροι των Ενώσεων Αλοννήσου, Αγγελική Μαλαματένια Σκοπέλου, Μαίρη Διαμάντη, Σκιάθου Αλέξανδρος Ευσταθίου και Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, καθώς επίσης ο πρόεδρος των Ενοικιαζομένων Δωματίων Θανάσης Σπύρου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Μαγνησίας, Στέφανος Στεφάνου και η υπεύθυνη για θέματα τουρισμού και εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κα. Θέκλα Καμμένου.

Στην τηλεδιάσκεψη τέθηκαν όλα τα θέματα και οι ιδιαιτερότητες που αφορούν στην περιοχή μας με ιδιαίτερη σημασία στα αιτήματα των φορολογικών απαλλαγών, του παγώματος της πληρωμής του ΕΝΦΙΑ και η διαδικασία «δανεισμού» των επιχειρήσεων προκειμένου να ανταπεξέλθουν στην κρίση.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων, εξηγήθηκε σε όλους τους τόνους το ιδιαίτερο πρόβλημα της χρηματοδότησης των εμπλεκομένων στον τουρισμό και τα επιμέρους προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της περιοχής της Μαγνησίας.

Σε αναμονή των νέων μέτρων της κυβέρνησης συμφωνήθηκε να υπάρξει εκ νέου τηλεδιάσκεψη και να συζητηθούν τα θέματα, τα οποία παραμένουν σε εκκρεμότητα., ενώ συζητήθηκε άλλη μια φορά το θέμα του ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να μην σχεδιάζει «μονοκονδυλιά» και να αφουγκράζεται τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με δεδομένο ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Τουρισμού θα δώσει βάση στον εσωτερικό τουρισμό, υπήρξε η πρόθεση αναβίωσης του κοινωνικού τουρισμού προκειμένου οι εργαζόμενοι της χώρας να μπορέσουν να κάνουν διακοπές και παράλληλα να ενισχυθεί το εισόδημα των μικρών επιχειρήσεων.
Συμφωνήθηκε από όλους ότι αυτή τη στιγμή το βασικότερο ρόλο παίζει η δημόσια υγεία, όπως και η επόμενη μέρα στις προσπάθειες των επιχειρηματιών να ξεκινήσουν από μηδενική βάση.

Τέλος, αναφέρεται ότι δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στη σχέση των επιχειρήσεων με τους εργαζόμενους τους, που εξηγήθηκε σε όλους τους τόνους ότι οι εργαζόμενοι είναι «δικοί» μας άνθρωποι και θα πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα γι’ αυτούς και τους επόμενους μήνες. Εξηγήσαμε ότι συνεχίζει να υπάρχει η Ελλάδα των δύο ταχυτήτων και ότι επιτέλους πρέπει να σχεδιαστεί για τις μικρές επιχειρήσεις ο τρόπος διάσωσης τους και η βιωσιμότητα των ίδιων των επιχειρηματιών.
«Θεωρούμε ότι ήταν ιδιαίτερα θετικό ότι το ρητό όλοι μαζί μπορούμε συνεχίζει να γίνεται πράξη», καταλήγει η ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.