Την ΕΛΜΕ καταγγέλλει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Την πλειοψηφία της ΕΛΜΕ Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ και ΔΑΚΕ καταγγέλλει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας για υπονόμευση του αγώνα των αναπληρωτών καθηγητών.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Μαγνησίας «καταψήφισαν την πρόταση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης (Α.Σ.Ε) που περιλάμβανε δίωρη στάση εργασίας και παράσταση στη ΔΔΕ για την Παρασκευή 29/9 και συνέντευξη τύπου το πρωί της Τετάρτης 27/9 και κυρίως συνάντηση με τους αναπληρωτές την ίδια μέρα, ψελλίζοντας ότι μόνο το Π.Α.ΜΕ στηρίζει την προσπάθεια αυτή, γυρίζοντας έτσι την πλάτη στις δεκάδες ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ που στηρίζουν και συμμετέχουν ενεργά με ανακοινώσεις και συγκεκριμένες δράσεις τον αγώνα των αναπληρωτών».

Σύμφωνα με την ΑΣΕ η πλειοψηφία αντιπρότεινε να μεταφερθεί η κινητοποίηση στις 5/10 για να συμπέσει με την παγκόσμια ημέρα του εκπαιδευτικού «λες και η αδιοριστία, η ταλαιπωρία, η απληρωσιά, οι κακές συνθήκες διαβίωσης, τα υποβαθμισμένα δικαιώματα μπορούν να χωρέσουν στη λογική των επετειακών εκδηλώσεων».

Για το ζήτημα ακόμη για το οποίο, στην κυριολεξία, πρέπει να σημάνει συναγερμός για τους εκπαιδευτικούς είναι η αξιολόγηση για την οποία βάζουν σε κάθε ευκαιρία πλάτη οι προσκείμενες συνδικαλιστικές δυνάμεις στα μνημονιακά κόμματα στο χώρο της εκπαίδευσης ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) και ΔΑΚΕ ακλουθώντας την γνώριμη τακτική τους σπέρνουν τον εφησυχασμό λέγοντας πως δεν αφορά ο νόμος Βεναρδάκη και η αξιολόγηση τους εκπαιδευτικούς παρά μόνο τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους, επισημαίνει η ΑΣΕ.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (Α.Σ.Ε.) καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να μαζικοποιήσουν τις διαδικασίες του σωματείου, να συσπειρωθούν γύρω από την Α.Σ.Ε., ενώ ιδιαίτερα καλεί τους συμβασιούχους-αναπληρωτές να αποτελέσουν την πρωτοπορία του αγώνα πλάι στην Α.Σ.Ε. μακριά από αυταπάτες και λογικές που τους διασπά και τους αποδυναμώνει.

Η ΑΣΕ καλεί την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου στις 19.30 στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου για μαζική συμμετοχή στη γενική συνέλευση του Σωματείου, καταθέτοντας ιδέες και θέσεις ενάντια στην φροντιστηριοποίηση του Λυκείου, στη διάλυση των ΕΠΑΛ και της ειδικής αγωγής, όπως αναφέρει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.