Την υποψηφιότητά του για το Δήμο Αλμυρού ανακοίνωσε ο Χρ. Καραζούπης

«Κιβωτός Δράσης και Δημιουργικότητας» ο συνδυασμός του

«Κιβωτός Δράσης και Δημιουργικότητας» είναι ο νέος συνδυασμός που δημιουργήθηκε στον Αλμυρό, με υποψήφιο δήμαρχο τον Χρήστο Καραζούπη, οικονομολόγο, που ανακοίνωσε τη διακήρυξη αρχών και θέσεων.
Όπως αναφέρει η ίδρυση της παράταξης, μιας ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης πολιτών, δεν είναι αποτέλεσμα κάποιων «εργαστηριακών δοκιμών» κομματικών γραφείων ή προσωπικών συμφερόντων. Βασίζεται στις αρχές της διαφάνειας, της συλλογικής λειτουργίας και των δημοκρατικών διαδικασιών και έχει στόχο να αλλάξει το σκηνικό στο δήμο Αλμυρού και να αποδείξει ότι οι ενεργοί πολίτες έχουν τη δύναμη να συμβάλλουν και να εισβάλουν καθοριστικά στη χάραξη της αναπτυξιακής πορείας του τόπου μας.
«Σε μια εποχή που όλα γύρω μας αλλάζουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, ο δήμος μας χρειάζεται μια νέα δημοτική Αρχή που θα χαρακτηρίζεται από δυναμισμό και υπευθυνότητα. Μια δημοτική Αρχή που θα ανοίξει προοπτικές ανάπτυξης για τον τόπο μας, αγκαλιάζοντας όλους τους συνδημότες, ανεξάρτητα από πολιτικές προτιμήσεις και ιδεολογικές αφετηρίες. Με αντίληψη που ανοίγει νέους ορίζοντες, έτσι ώστε να ανατρέψουμε το κλίμα της ακινησίας και της αδράνειας. Με το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή να φέρουμε στο προσκήνιο τα προβλήματα, να αναδείξουμε τις δυνατότητες, να δουλέψουμε σκληρά για τις λύσεις. Αυτός ο τόπος μας ενώνει και μας δυναμώνει. Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα είναι κοινά για όλους και χρειάζονται λύσεις από όλους μας κοιτάζοντας μπροστά και μόνο μπροστά» επισημαίνεται στη διακήρυξη του συνδυασμού.

Ο Χρήστος Καραζούπης ξεκαθαρίζει ότι κατεβαίνει ως υποψήφιος δήμαρχος όλων των δημοτών, δεν τον εκφράζουν και δεν τον αφορούν σενάρια και διαχωρισμοί που ψιθυρίζονται και διαχέονται εντέχνως γύρω μας. «Είμαι υποψήφιος δήμαρχος όλου του Δήμου Αλμυρού και εφόσον εκλεγώ θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για ενότητα, σύμπνοια, άμβλυνση των διαφορών και συμπόρευση όλων των δημοτών, όλων των περιοχών και όλων των δυνάμεων που θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν στην αναγέννηση και τη δημιουργική πορεία του δήμου μας στο μέλλον», τονίζει.
Ο ίδιος αναφέρει ότι επιβάλλεται με κάθε τρόπο να αποφύγουμε τις ακροβασίες, τις προστριβές και τις νοσηρές αντιπαλότητες, καθώς η θέση του Δημάρχου δεν είναι απλά μια θέση εργασίας που θα προσφερθεί σε κάποιον, αλλά αποτελεί μία θέση ευθύνης, που απαιτεί αντοχές, γνώσεις, επιστημονική κατάρτιση και εμπειρία.

Σύμφωνα με τον κ. Καραζούπη, δεν πρόκειται ποτέ, εφ’ όσον εκλεγεί δήμαρχος, ν’ αντιμετωπίσει με διαφορετικό μάτι τους συνδημότες του, λόγω της πολιτικής ή ιδεολογικής τους προτίμησης, όπως δείχνει και η 35ετής πορεία του ως δημόσιος λειτουργός, δεν απευθύνθηκε σε κανένα κόμμα για να εξασφαλίσει το «κομματικό χρίσμα», ενώ κάθε στήριξη, από οποιονδήποτε πολιτικό χώρο και αν προέρχεται θα γίνει αποδεκτή. Ο ίδιος αναφέρει ότι τα κόμματα έχουν ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή και πρέπει ν’ ασχοληθούν με τα μεγάλα προβλήματα που έχει η χώρα μας (Οικονομία, Ασφαλιστικό, Εργασιακές σχέσεις, Ανεργία, Εθνικά θέματα κλπ.) και εκεί θα κριθούν, αλλά δεν μπορεί να παρεμβαίνουν για τη συγκρότηση των συνδυασμών ή να υποδεικνύουν ποιος θα είναι δήμαρχος Αλμυρού ή δημοτικός σύμβουλος ή τοπικός σύμβουλος.

Ο ίδιος καλεί τους πολίτες του Αλμυρού να πάρουν μέρος στη συζήτηση, για να συνδιαμορφώσουν το πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας, διότι η υπόθεση της βελτίωσης της ζωής όλων μας μέσα από το θεσμό της αυτοδιοίκησης, η προσπάθεια να ανεβάσουμε την κοινωνία λίγο ψηλότερα, είναι υπόθεση όλων μας.
«Σας καλώ λοιπόν να πλαισιώσετε, να στηρίξετε και να συμμετάσχετε στο ανεξάρτητο, υπερκομματικό, ενωτικό και ανανεωτικό ψηφοδέλτιο δουλειάς και προσπάθειας που αυτό το διάστημα θα συγκροτήσουμε, ώστε να φέρουμε το χαμόγελο και τη δημιουργία στο δήμο μας», καταλήγει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.