Το 70% των μαθητών της Μαγνησίας επέστρεψε στα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία

Στις 26 Ιουνίου ολοκληρώνεται η διαφορετική φετινή σχολική χρονιά

Την Παρασκευή 26 Ιούνιου πέφτει η αυλαία της πιο διαφορετικής σχολικής χρονιάς για τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία. Η είσοδος του κορωνοϊού στις ζωές μας άλλαξε την καθημερινότητα των μαθητών, οι οποίοι ωστόσο ανταποκρίθηκαν στην επαναλειτουργία των σχολείων μετά την καραντίνα, με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργο Πολύζο, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή, να υπολογίζει πως πάνω από το 70% των μαθητών της Μαγνησίας επέστρεψαν στα θρανία μετά από δυόμισι μήνες απουσίας.

Απόλυτα σωστή εκ του αποτελέσματος ήταν η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, όπως επεσήμανε ο κ. Πολύζος, να επιστρέψουν οι μαθητές των Δημοτικών και των Νηπιαγωγείων στις σχολικές αίθουσες.
“Μετά από δυόμιση μήνες διακοπής των μαθημάτων, οι μαθητές επέστρεψαν στα σχολεία μας, στα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία. Η συμμετοχή είχε αρκετά μεγάλα ποσοστά και κυμάνθηκε όλες τις ημέρες πάνω από το 70%. Είναι λογικό να υπήρχε μία ανησυχία, ένα μούδιασμα στην αρχή, αλλά όλα πήγαν καλά και εκ του αποτελέσματος κρίνεται η απόφαση να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία και ήταν απόλυτη σωστή”, είπε χαρακτηριστικά ο Διευθυντής Εκπαίδευσης.
Αναφορικά με τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι επί δυόμισι μήνες , κατά τη διάρκεια δηλαδή της καραντίνας, στήριζαν τους μαθητές με τη σύγχρονη και την ασύγχρονη εκπαίδευση, ένα μικρό ποσοστό τους, που κυμαίνονταν σε μονοψήφιους αριθμούς, δεν βρέθηκαν στις σχολικές αίθουσες καθώς ανήκαν στις ειδικές κατηγορίες, που δικαιούνταν άδεια ειδικού σκοπού. Οι απουσίες αυτές όμως ήταν απόλυτα διαχειρίσιμες, σύμφωνα με τον κ. Πολύζο, από τις σχολικές μονάδες, καθώς δεν λειτούργησαν τα ολοήμερα τμήματα.
Παράλληλα, σε σχέση με τη λειτουργία των σχολείων και των εκ περιτροπής μαθημάτων, στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου, όπου οι μαθητές ήταν πάνω από 15 σε κάθε τμήμα εφαρμόστηκε η οδηγία για διαχωρισμό των τμημάτων και μαθήματα Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή για το ένα τμήμα και Τρίτη και Πέμπτη για το άλλο. Στα σχολεία κυρίως στην περιφέρεια που ο αριθμός των μαθητών ήταν μικρότερος από 15 σε κάθε τμήμα, η λειτουργία τους γίνονταν σε καθημερινή βάση.
Στο μεταξύ, την Παρασκευή ολοκληρώνεται αυτή η χρονιά με λίγα σχολεία να προχωρούν στις καθιερωμένες εκδηλώσεις. Όπως επεσήμανε ο κ. Πολύζος οι εκδηλώσεις αποφοίτησης φέτος, όπου γίνουν θα είναι λιτές και σύμφωνα με τα μέτρα και τις οδηγίες που απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας, ενώ ο προγραμματισμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ήδη έχει ξεκινήσει.

“Τα σχολεία θα ανοίξουν πάλι στις 7 Σεπτεμβρίου και ήδη έχει ξεκινήσει ο προγραμματισμός για τη νέα σχολική χρονιά. Έχουμε ζητήσει στοιχεία από τις σχολικές μονάδες για να είμαστε έτοιμοι κι εμείς”, είπε τέλος ο κ.Πολύζος και ευχήθηκε καλό καλοκαίρι σε όλους τους μαθητές, τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.