Το χωριό του Πηλίου με τους θρύλους και τις παραδόσεις

Αν ένα στοιχείο χαρακτηρίζει το Πήλιο, πέρα από την πλούσια και πανέμορφη φύση του, αυτό είναι σίγουρα τα αμέτρητα γραφικά χωριά του. Παραδομένα στις καταπράσινες πλαγιές του βουνού των Κενταύρων έλκουν σαν μαγνήτες τους επισκέπτες, τόσο με το παραδοσιακό στοιχείο που διακρίνει τα περισσότερα, όσο και με τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων τους. Άλλα περισσότερο γνωστά και άλλα λιγότερο, το καθένα ξεχωριστά έχει να προσφέρει σε όποιον τα επιλέξει και κάτι διαφορετικό.

Στα λιγότερο φημισμένα χωριά του Πηλίου, λοιπόν, το οποίο ωστόσο δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τους δημοφιλέστερους γείτονές του, συγκαταλέγεται και το Προμύρι, το οποίο συναντάται σε απόσταση 57 χλμ. από το Βόλο.

Αμφιθεατρικά χτισμένο και πλαισιωμένο από την πλούσια βλάστηση του βουνού, χαρακτηρίζεται για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, και το υπέροχο φυσικό περιβάλλον ολόγυρά του. Οι γραφικές εικόνες που αντικρίζει κανείς σήμερα σε αυτό είναι γεμάτες με παλιά αρχοντικά, πετρόκτιστα σπίτια, λιθόστρωτα ή πλακόστρωτα καλντερίμια και νεοκλασικά κτίρια που χτίστηκαν όταν το χωριό παρουσίαζε μεγάλη οικονομική άνθιση.

Το ορεινό χωριό του Νοτίου Πηλίου ακολουθείται από τους δικούς του θρύλους και παραδόσεις, που χάνονται στα βάθη των χρόνων. Σύμφωνα με έναν από αυτούς, μάλιστα, το Προμύρι χτίστηκε τον 16ο αιώνα από τους κατοίκους του οικισμού Θεοτόκος, οι οποίοι δεν ήθελαν να είναι θεατοί στους πειρατές.

Το Προμύρι αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή για ήρεμες και γαλήνιες στιγμές μακριά από όλους και απ’ όλα. Κάτι που ενισχύεται και από το γεγονός ότι ο κεντρικός δρόμος παρακάμπτει το χωριό με αποτέλεσμα η ηρεμία και η γαλήνη να συγκαταλέγονται στα πλεονεκτήματά του. Στα συν και η απεριόριστη θέα στη Σκιάθο από το κεντρικότερο σημείο του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.