Το ΠΑΣΟΚ καλεί Μπουκώρο σε συζήτηση για την ΚΑΠ- «Κρυπτόμενος» ο Αυγενάκης

Επιστολή Βουλευτών προς τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου για τη νέα ΚΑΠ

Τον Βουλευτή Μαγνησίας και Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου Χρήστο Μπουκώρο καλούν οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος αλλαγής αλλά και οι Νομαρχιακές Επιτροπές Μαγνησίας, Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων σε συζήτηση για τη νέα ΚΑΠ, καθώς όπως επισημαίνουν σε σχετική ανακοίνωσή τους ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αυγενάκης… κρύβεται.

Ειδικότερα, όπως κάνουν γνωστό οι τέσσερις θεσσαλικές νομαρχιακές επιτροπές του ΠΑΣΟΚ, η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής, με την από 29/2/2024 απαντητική της επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κο. Αυγενάκη, πρότεινε ως πλέον κατάλληλο τόπο για την συζήτηση των προτάσεων που αφορούν την αναθεώρηση της Νέας Κ.Α.Π., την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, όπου θα αναλυθεί η προετοιμασία και οι θέσεις της κυβέρνησης, τα κόμματα θα καταθέσουν τις προτάσεις  τους και θα κληθούν να συμβάλουν με τις απόψεις τους οι φορείς των αγροτών, καθώς και επιστημονικοί φορείς.

Ο κ. Αυγενάκης, τονίζεται στην ανακοίνωση, όχι μόνο δεν αποδέχθηκε την πρόταση των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, παρά προσπάθησε μάλιστα να ευτελίσει την έννοια του σοβαρού και τεκμηριωμένου διαλόγου όπως απαιτεί το μέγεθος των προβλημάτων του αγροτικού τομέα και υπεκφεύγει συστηματικά μεταθέτοντας της ευθύνες της κυβέρνησης για την αποτυχία του δικού της Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου στους Πράσινους και Σοσιαλιστές του Ευρωκοινοβουλίου…

«Επειδή η απουσία του στοιχειώδους διαλόγου, όπως έπραξε ο κ. Αυγενάκης, όταν μεταξύ άλλων κατέθεσε στις 26 Φεβρουαρίου μια σειρά προτάσεων χωρίς έστω μια υποτυπώδη διαβούλευση με τους φορείς,  αποβαίνει τελικά σε βάρος των αγροτών, οι Βουλευτές καλούν τον Πρόεδρο να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου με θέμα την αναθεώρηση της Νέας Κ.Α.Π., να προσκαλέσει τον κ. Αυγενάκη και τους αρμόδιους φορείς, ώστε πραγματικά να αποδειχθεί ότι η Βουλή και κυρίως η κυβερνητική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και ανταποκρίνεται στον θεσμικό της ρόλο», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Την επιστολή υπογράφουν 8 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής: Λιακούλη Ευαγγελία – Γραμματέας Κ.Ο. _ Λάρισα, Κατρίνης Μιχάλης – Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος _ Ηλεία, Νικητιάδης Γεώργιος _ Δωδεκάνησα, Πάνας Απόστολος_Χαλκιδική, Παρασύρης Φραγκίσκος_Ηράκλειο, Χνάρης Εμμανουήλ – ΚΤΕ Αγροτικού_Ρέθυμνο, Χριστοδουλάκης Εμμανουήλ – ΚΤΕ Περιβάλλοντος_Ανατολική Αττική, Σταρακά Χριστίνα – ΚΤΕ Αγροτικού_Αιτωλοακαρνανία.

«Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής με καθημερινές ενέργειες, στη Βουλή, στην Ευρωβουλή και κυρίως στη Κοινωνία, προσπαθεί να δώσει τη θέση που αξίζει ο πρωτογενής τομέας της πατρίδας μας. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τον αντιμετωπίζει ευκαιριακά, μόνο με όρους δικής της επικοινωνίας, αφήνοντας μετέωρους τελικά αγρότες, κτηνοτρόφους, αλιείς, μελισσοκόμους, ειδικά στο τόπο μας τη κατεστραμμένη Θεσσαλία. Η πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε και αναδεικνύει ότι στην Ελλάδα έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό εγκατάλειψης καλλιεργήσιμης γης σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, αποδεικνύει πολλά. Με προτάσεις και με σεβασμό στους θεσμούς αγωνιζόμαστε ώστε η ελληνική επαρχία να μη βιώσει χειρότερο μαρασμό», καταλήγουν οι Νομαρχιακές Επιτροπές της Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.