Η οικογένεια Αποστολάκη από το Βόλο, με εμπειρία απόσταξης δύο γενεών συνεχίζει με μεράκι την παράδοση. Η αποκλειστικά φυσική απόσταξη από στέμφυλα Μαύρου Μοσχάτου χαρίζουν στο τσίπουρο της οικογένειας Αποστολάκη πλούσια αρώματα και ελαφριά αλλά διακριτή γεύση.
Με γλυκάνισο ή χωρίς… το Tσίπουρο της Οικογένειας Αποστολάκη πίνεται ευχάριστα όλες τις ώρες και φυσικά…, όταν η κουβέντα σηκώνει Τσίπουρο, βάλτε ένα Αποστολάκη!
Το τσίπουρο Αποστολάκη παράγεται από εκλεκτά στέμφυλα σταφυλιών, τα οποία προέρχονται από τον Θεσσαλικό αμπελώνα. Η διαδικασία παραγωγής περιλαμβάνει την προσεκτική ζύμωση και στη συνέχεια απόσταξη σε χάλκινα αποστακτήρια. Η χρήση των κατάλληλων υλικών, ο σωστός διαχωρισμός «κεφαλών» και «ουρών» της απόσταξης και η επαναπόσταξή τους είναι τα πιο σημαντικά κριτήρια από τα οποία εξαρτάται η ποιότητα του αποτελέσματος σε διαύγεια και καθαρότητα.
Με ή χωρίς γλυκάνισο
Η προσεγμένη αρωματική σύνθεση του τσίπουρου Αποστολάκη είναι ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει. Η Οικογένεια Αποστολάκη δίνει τη δυνατότητα της επιλογής τσίπουρου με γλυκάνισο αλλά και χωρίς, ώστε να ικανοποιούνται όλα τα γούστα. Το τσίπουρο με γλυκάνισο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές για την ελαφριά γλυκιά και αρωματική του γεύση, ενώ το τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο ξεχωρίζει για την καθαρότητα και την έντονη γεύση του σταφυλιού. Κοινό τους βασικό στοιχείο, η προέλευση και η εγγύηση ποιότητας με την υπογραφή της οικογένειας Αποστολάκη. Πάντως όποια κι αν είναι η επιλογή σου, θα ταιριάξει σίγουρα άψογα με όποιον ελληνικό μεζέ ή πιάτο θαλασσινών κι αν επιλέξεις να το συνοδεύσεις, όποια ώρα της ημέρας κι αν θελήσεις να το απολαύσεις.
Η Οικογένεια Αποστολάκη, όμως, δεν μένει μόνο στην παραγωγή τσίπουρου αλλά και στην προσπάθεια να διατηρήσει την παράδοση και την κουλτούρα που συνδέονται γύρω από αυτό. Για το λόγο αυτό, διοργανώνει εκδηλώσεις γευσιγνωσίας όπου οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν από κοντά τη διαδικασία παραγωγής, να μάθουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτή αλλά και να απολαύσουν τσίπουρο με συνοδεία εκλεκτών μεζέδων.
Προϊόντα βιολογικής γεωργίας
Είναι προϊόντα που κατά την παραγωγή τους εφαρμόζονται κανόνες οι οποίοι στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος, στη διατήρηση ή/και αύξηση της ευφορίας και της βιολογικής δραστηριότητας του εδάφους καθώς και στη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για τη διατήρηση της αλληλεξάρτησης μεταξύ εδάφους και φυτών, φυτών και ζώων, ζώων και εδάφους χωρίς καμία προσφυγή σε εξωγενείς παράγοντες παραγωγής.
Βιολογική Αμπελουργία
Λίγες δεκαετίες εφαρμογής των βιολογικών καλλιεργειών ήταν ικανές να αναδείξουν το μεγάλο πρόβλημα και το τεράστιο αδιέξοδο που είχε προκύψει αθροιστικά τα προηγούμενα χρόνια, λόγω της εντατικής και μη βιολογικής γεωργίας, όπως επιβάρυνση φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, λειψυδρία, ερημοποίηση περιοχών, καταστροφή σημαντικών υδροβιοτόπων κλπ. Η βιολογική αμπελουργία είναι η απάντηση των επιστημόνων από κοινού με τους απλούς αμπελουργούς ώστε να εξασφαλίζεται η διατήρηση της ισορροπίας του περιβάλλοντος.
Σεβασμός στην Φύση
Η βιολογική αμπελουργία επενδύει στην ποιότητα και στην υγεία, γι’ αυτό και προτείνει τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος σε βάρος της αυξημένης παραγωγής.
Βασικές αρχές της εταιρείας είναι ο σεβασμός στο περιβάλλον, η πίστη στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης και η προσήλωσή σε ποιοτικούς και όχι ποσοτικούς δείκτες.
Είναι αλήθεια πως το τσίπουρο της Οικογένειας Αποστολάκη έχει κερδίσει τις καρδιές των καταναλωτών του, πράγμα που επιβεβαιώνει την υψηλή ποιότητα του τσίπουρου και την αναγνώριση που αυτό έχει λάβει τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Μια γουλιά, φτάνει για να διαπιστώσεις την μαεστρία της απόσταξης.































