Τραγούδι για το Ολοκαύτωμα ερμηνεύει μαθήτρια από το 1ο Δημοτικό Αγριάς

Η διευθύντρια του σχολείου και συγγραφέας κα Ζωή Γεροστάθη αναφέρθηκε και στις δράσεις που ακολουθούν
Συνεργασία δασκάλων και μαθητών, για τη σημασία της «Βασίλισσας των Αστεριών»

Μπορεί η πανδημία να έχει περιορίσει αρκετές δράσεις για τα παιδιά, αλλά ευκαιρίες υπάρχουν και σ’ αυτό το πλαίσιο μαθητές και μαθήτριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγριάς είχαν την ευκαιρία να καταλάβουν τη σημασία του τραγικού γεγονότος του Ολοκαυτώματος μέσα από ένα τραγούδι, θέμα που παρουσιάστηκε δημόσια χθες, από το «Ράδιο Ένα 102,5» και τον Ηλία Κουτσερή.
Τους στίχους του τραγουδιού «Η Βασίλισσα των Αστεριών» έγραψε η διευθύντρια του σχολείου και συγγραφέας Ζωή Γεροστάθη, ενώ τη μουσική ο δάσκαλος κ. Κ. Μπατάκας, με τη μικρή Μυρτώ, μαθήτρια της Δ’ τάξης να αναλαμβάνει την ερμηνεία! «Προσπαθούμε να κάνουμε πράγματα που ευχαριστούν τα παιδιά. Εκμεταλλευόμαστε οτιδήποτε υπάρχει υλικό και ετοιμάζουμε και δικό μας» ανέφερε η κα Γεροστάθη, ενώ συμπλήρωσε: «Υπάρχει διάθεση και αρκετή όρεξη, στο πλαίσιο της συνεργασίας και της καλής διάθεσης. Το βασικό είναι να δίνεις τα ερεθίσματα στα παιδιά για να λαμβάνουν μέσω αυτών, την εκπαίδευση και είναι πολύ σημαντικό να τα εμπλέξουμε σε δράσεις και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε».

Πώς προέκυψε; Οι στίχοι είχαν γραφτεί εδώ και δύο χρόνια, στο πλαίσιο του βιβλίου «Το Αστεράκι», ωστόσο τελικά δεν συμπεριλήφθηκε στις σελίδες της προσπάθειας της κας Γεροστάθη. «Ο κ. Μπατάκας, έχοντας μία ημέρα την εβδομάδα για το ολοήμερο, αποφάσισε να κάνει πολιτιστικές δράσεις με διάφορα αντικείμενα και μία από αυτές ήταν το τραγούδι και βγήκε αυτό το αποτέλεσμα. Η μαθήτρια που αποφάσισε να συμμετέχει δεν είναι έμπειρη στη διαδικασία αλλά το έκανε με μεγάλο ενθουσιασμό. Γνώρισε και αυτή και οι συμμαθητές της, τη διαδικασία της ηχογράφησης και είδαν το αποτέλεσμα» εξήγησε η διευθύντρια του 1ου ΔΣ Αγριάς. Έτσι το τραγούδι έπαιξε στο σχολείο και το άκουσαν τα παιδιά και στις τάξεις, έχοντας μιλήσει για το θέμα του Ολοκαυτώματος. Με αυτόν τον τρόπο μπόρεσαν και μέσα από δράσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, να κατανοήσουν τη σημασία του Ολοκαυτώματος και να μπουν στη θέση του άλλου. «Το νιώθουν πολύ και εμπλέκονται στη διαδικασία της δράσης και βγαίνουν όλοι κερδισμένοι, με τα παιδιά να νιώθουν ότι μπορούν να προσφέρουν και ν’ αλλάξουν τον κόσμο» σημείωσε η κα Γεροστάθη.

Η διευθύντρια του σχολείου και συγγραφέας κα Ζωή Γεροστάθη αναφέρθηκε και στις δράσεις που ακολουθούν

Νέα δράση για το «Make A Wish»

Ομολογουμένως, όπως εξηγεί και η ίδια η εκπαιδευτικός, το θέμα του Ολοκαυτώματος είναι δύσκολο για τα παιδιά του δημοτικού, και το υλικό που υπάρχει απευθύνεται συνήθως σε μεγαλύτερες ηλικίες. «Οπότε έπρεπε να βρεθεί ένας πιο προσιτός τρόπος. Τα παιδιά συναισθάνονται το θέμα και στενοχωριούνται πάρα πολύ. Τώρα θα προσπαθήσουμε να αποφορτίσουμε την κατάσταση μέσω και μίας δράσης που θα κάνουμε με το Make A Wish» συμπλήρωσε.
Βέβαια, είναι λογικό τα παιδιά να έχουν απογοητευτεί αφού λόγω της πανδημίας δεν μπορούν να γίνουν ανοιχτές δράσεις και πρέπει να αναζητηθούν άλλες διέξοδοι. «Υπάρχουν πλατφόρμες και μέσα, έστω και αν δεν μπορούμε να κάνουμε συνέχεια πράγματα» κατέληξε η διευθύντρια του 1ου ΔΣ Αγριάς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.