Τρεις γυναίκες από τη Μαγνησία στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΓΕ

φωτογραφία αρχείου
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν Μαγνησίας συμμετείχε στο 14ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) που ολοκληρώθηκε με επιτυχία .Το φετινό συνέδριο ήταν ορόσημο, καθώς συμπίπτει με τη συμπλήρωση 50 χρόνων αγωνιστικής πορείας της ΟΓΕ.

Στις εργασίες του συμμετείχαν πάνω από 600 αντιπρόσωποι, εκλεγμένες από τους Συλλόγους και τις Ομάδες μέλη της, ενώ έγιναν περισσότερες από 70 ομιλίες. Στην έναρξη του Συνεδρίου έδωσαν το «παρών» εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων εργαζομένων και συνταξιούχων, μαζικών φορέων των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτών, καθώς και πλήθος καλλιτεχνών.

Επίσης, ο πρέσβης της Κούβας Αραμίς Φουέντε Χερνάντες και εκ μέρους της πρεσβείας της Παλαιστίνης, η Σούχα Ντόρκχομ και η Σάρα Νεγκάζ. Ακόμα, εκπρόσωποι της ΕΕΔΥΕ, της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, της ΠΕΚΑΜ, της ΕΕΔΔΑ.

Επίσης χαιρετιστήρια μηνύματα έφτασαν στην ΟΓΕ από γυναικείες οργανώσεις άλλων χωρών.

Οι εργασίες ξεκίνησαν με την εισηγητική ομιλία εκ μέρους του Προεδρείου, τους χαιρετισμούς των προσκεκλημένων καθώς και πολιτιστικό πρόγραμμα.

Στον χώρο που φιλοξενήθηκαν οι εργασίες του Συνεδρίου, η ΟΓΕ έχει προβλέψει για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών, καθώς σημαντικό μέρος των αντιπροσώπων είναι μητέρες, σε μια προσπάθεια να στηρίξει και να διευκολύνει με πρακτικά μέτρα τη συμμετοχή νέων μητέρων στις εργασίες του Συνεδρίου.

Οι παρεμβάσεις των αντιπροσώπων ανέδειξαν τη δράση που αναπτύχθηκε το προηγούμενο διάστημα απέναντι στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, την οργάνωση των γυναικών στους χώρους δουλειάς, τη σύνδεση με τα εργατικά σωματεία, τις διεκδικήσεις για Υγεία, Παιδεία και Πρόνοια, αλλά και τη σταθερή παρουσία του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος στις γειτονιές και τα χωριά. Παράλληλα, πολλές τοποθετήσεις ανέδειξαν τους αγώνες ενάντια στους πλειστηριασμούς, τη στήριξη λαϊκών οικογενειών που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους, καθώς και τη δράση για τη σχολική στέγη, τους παιδικούς σταθμούς και τις υποδομές στις γειτονιές. Από τον Σύλλογο μας μεταφέρθηκε η πείρα από τις συσκέψεις και κινητοποιήσεις ενάντια στη μετατροπή της περιοχής σε ενεργειακό και στρατιωτικό κόμβο. Με την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου ολοκληρώθηκε το 14ο Συνέδριο της ΟΓΕ. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται και από τρία μέλη του Δημοκρατικού Συλλόγου, την Πέτρου Γλυκερία, Τσιαπλέ Μυρτώ, και Ρουχά Μαρία.

Σε μια περίοδο σύνθετων εξελίξεων που επηρεάζουν καθοριστικά τη ζωή των εργαζόμενων γυναικών και των οικογενειών τους, με παρακαταθήκη την 50χρονη αγωνιστική μας πορεία, στέλνουμε το μήνυμα πως η συλλογική δράση είναι το πιο αποτελεσματικό αντίβαρο στην απαισιοδοξία, στον φόβο και την ανασφάλεια που δημιουργεί στις γυναίκες η βία του πολέμου, της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης.

Την Δευτέρα στις 6 Ιουλίου στις 7:30μ.μ στην Αύρα (παραλία Αναύρου) θα πραγματοποιήσουμε σύσκεψη για την ενημέρωση-συζήτηση μελών και φίλων του Συλλόγου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.