Τρεις καταδίκες για κατοχή όπλων και πυρομαχικών

Είχαν αθωωθεί για συμμετοχή σε κύκλωμα εκβιαστών

Τρεις από τους πέντε κατηγορούμενους καταδικάστηκαν χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών. Οι κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί στις 10 Ιουνίου 2015 στο Βόλο, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης εκβιαστών «παροχής προστασίας» σε καταστηματάρχες του Βόλου, ωστόσο αθωώθηκαν με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου για την κατηγορία που ήταν σε βαθμό κακουργήματος.
Οι πέντε δικάστηκαν χθες στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Κατηγορούμενοι ήταν ένας 38χρονος ρομ από τη Ν. Ιωνία που κατείχε τρία μαχαίρια, 17 φυσίγγια και ένα όργανο πολεμικών τεχνών από δύο ξύλα ενωμένα με αλυσίδα (νουτσάκο), ένας 50χρονος από το Ουζμπεκιστάν που κατείχε ένα μαχαίρι, ένας 39χρονος Βολιώτης, στην κατοχή του οποίου είχε βρεθεί ένα ρόπαλο, ένας 35χρονος από τη Λάρισα, που κατείχε σπρέι χημικών ουσιών και ένας 47χρονος από τη Λάρισα, επίσης για κατοχή σπρέι χημικών ουσιών. Τα όπλα βρέθηκαν στην κατοχή των κατηγορούμενων στα σπίτια τους, στο πλαίσιο της μεγάλης επιχείρησης για τη σύλληψή τους που είχε γίνει.
Επιπλέον, ο 35χρονος από τη Λάρισα κατηγορούνταν και για υπεξαίρεση αυτοκινήτου στις 24 Δεκεμβρίου 2014 στον Πειραιά, αλλά αθωώθηκε, διότι κατέβαλε τα χρήματα της αξίας του αυτοκινήτου στον ιδιοκτήτη του. Οι κατηγορούμενοι κατέθεσαν στο Δικαστήριο ότι τα «όπλα» που βρήκε η Αστυνομία στα σπίτια τους δεν ήταν πολεμικά όπλα, αλλά τα μαχαίρια ήταν κουζινομάχαιρα, το ρόπαλο σπασμένο πόδι τραπεζιού και τα σπρέι δεν περιείχαν χημικά, όπως τους κατηγόρησε η Αστυνομία, αλλά ήταν σπρέι πιπεριού. Τελικά το Δικαστήριο καταδίκασε τον 38χρονο ρομ και τον 47χρονο Λαρισαίο σε φυλάκιση 10 μηνών με αναστολή και δικαίωμα έφεσης και τον 35χρονο από τη Λάρισα σε φυλάκιση οκτώ μηνών με αναστολή και δικαίωμα έφεσης, καθώς και χρηματική ποινή 600 €.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.