Τριήμερο συνέδριο για τον Άνθιμο Γαζή με εντυπωσιακά αρχεία και πειράματα!

Ξεκινά σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο της ΙΜΔ, παρουσία διακοσίων μαθητών

Με τη συμμετοχή περίπου 200 μαθητών, 35 σχολείων, ξεκινά σήμερα Τετάρτη το «2ο Μαθητικό Συνέδριο για τον Άνθιμο Γαζή» στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Το συνέδριο θα διαρκέσει ως την Παρασκευή 19 Απριλίου και οι μαθητές ετοίμασαν για το θέμα εισηγήσεις, θεατρικά δρώμενα, βιντεοσκοπημένες εργασίες. Μέσα από το συνέδριο οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για το συγκεκριμένο πρόσωπο της τοπικής ιστορίας και να μελετήσουν την προσφορά του στην απελευθέρωση της Ελλάδας από τον τουρκικό ζυγό.
Το συνέδριο που πραγματοποιείται από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, στηρίζεται από πολλούς φορείς, ενώ θα υπάρχουν και πανεπιστημιακού τύπου εισηγήσεις.

Στο συνέδριο αναφέρθηκε η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σοφία Κανταράκη, σε συνέντευξη τύπου, που επισήμανε ότι η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αποφάσισε να υλοποιήσει και φέτος μαθητικό συνέδριο αφιερωμένο στον Άνθιμο Γαζή, τοπικό διανοούμενο και από τους σημαντικότερους διαφωτιστές που μαζί με τους Κωνσταντά και Φιλιππίδη ίδρυσαν τη σχολή στις Μηλιές. «Μέσα από αυτό το συνέδριο δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να εμπλακούν με την τοπική ιστορία, μέσω βιωματικής προσέγγισης με τη βιβλιοθήκη των Μηλεών, να μελετήσουν την πνευματική προσφορά του Ανθ. Γαζή», ανέφερε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.