Τρύφων Πλαστάρας: «Να πολεμήσουμε για κυβέρνηση σταθερής εθνικής πνοής»

«Όλα τα μεσαία εισοδήματα έχουν καταρρακωθεί» δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ

Μειώνεται συνεχώς το εισοδηματικό όριο της φτώχειας, όπως δείχνει εξαμηνιαία έρευνα της ΓΣΒΕΕ, που επιβεβαιώνει την τραγική κατάσταση που βιώνουν τα Ελληνικά νοικοκυριά, όπως ανέφερε στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Μαγνησίας Τρύφων Πλαστάρας.
Όπως ανέφερε, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μελετών που έχουν γίνει και ο πρόεδρος της ΓΣΒΕΕ Γ. Καββαθάς παρουσιάζει, σε όλες τις συναντήσεις με τους αρμόδιους Έλληνες και Ευρωπαίους για να τους δείξει τη σοκαριστική κατάσταση, η χώρα και οι Έλληνες βρίσκονται σε καθεστώς που δεν θα φαντάζονταν, ούτε στα πιο άσχημα όνειρά τους.
Όπως ανέφερε ο Τρ. Πλαστάρας, στην έρευνα βλέπουμε τέσσερα στα 10 νοικοκυριά να προσπαθούν να επιβιώσουν με 800 € μηνιαίως, ενώ επτά στα 10 νοικοκυριά παρουσιάζουν μείωση των εισοδημάτων τους και δύο στα δέκα νοικοκυριά δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες.
«Όλα τα μεσαία εισοδήματα έχουν καταρρακωθεί»
Με τα επίσημα στοιχεία έρευνας εισοδήματος, το κατώφλι της φτώχειας το 2010 ήταν 7.200 € και σήμερα το όριο αυτό έχει πέσει στις 4.500 €, που είναι ένδειξη ότι όλα τα μεσαία εισοδήματα έχουν καταρρακωθεί, δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ.
«Βλέπουμε ότι αν προκύψει κάποια επιπλέον δαπάνη όπως ασθένεια και απαιτηθούν επιπλέον 500 €, μεγάλο ποσοστό των νοικοκυριών δεν μπορεί να ανταποκριθεί, ενώ πολλά νέα παιδιά φεύγουν στο εξωτερικό», είπε ο Τρ. Πλαστάρας, που εκτίμησε ότι διαμορφώνεται μια Ελλάδα γερασμένη χώρα και 1,1 εκ. νοικοκυριά έχουν τουλάχιστον έναν άνεργο που σε περιπτώσεις μπορεί να είναι δύο και τρεις.
Ακόμη ανέφερε, ότι 427.000 άνθρωποι έχουν φύγει στο εξωτερικό την περίοδο 2007-2013 και το ποσοστό σίγουρα θα έχει ξεπεράσει τις 500.000, ενώ η τάση είναι ότι πάνω από τους μισούς ανθρώπους βλέπουν τη φυγή στο εξωτερικό, ως τη μόνη διέξοδο.
Σύμφωνα με την έρευνα, οι πετσοκομμένες συντάξεις είναι αυτές που στηρίζουν αρκετά νοικοκυριά, ενώ οι υποχρεώσεις βρίσκονται στο «κόκκινο», κάτι που έρχεται σε πλήρη ευθυγράμμιση με τα αποτελέσματα που έγινε τοπικά για λογαριασμό της ΟΕΒΕΜ.
Σε άλλες χώρες τα περιουσιακά στοιχεία
Ο Τρύφων Πλαστάρας δήλωσε ότι πολύς κόσμος πίστεψε ότι η κυβέρνηση θα άλλαζε κάτι, μπορεί να προσπάθησε, αλλά να μην μπόρεσε και το αποτέλεσμα δείχνει ότι είμαστε σε έναν φαύλο κύκλο ύφεσης από τον οποίο δεν μπορούμε να ξεκολλήσουμε.
Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ εκτίμησε ότι οι προτάσεις για ιδιωτικοποιήσεις δεν είναι στη σωστή κατεύθυνση, διότι δεν αναφερόμαστε σε ιδιώτες, αλλά σε ένα μίγμα ξένων κρατικών επιχειρήσεων.
«Εκτός του ότι φτωχοποιούνται οι οικογένειες, εκτός του ότι οδηγούνται επιχειρηματίες αλυσοδεμένοι, εκτός του ότι οι ρυθμίσεις απευθύνονται σε όποιους μπορούν, φτάσαμε στο σημείο να ξεπουλάμε άρον – άρον τη δημόσια περιουσία, με αποτέλεσμα αυτά τα περιουσιακά στοιχεία να μην πηγαίνουν σε ιδιώτες για αξιοποίηση, αλλά σε άλλες χώρες», δήλωσε ο Τρύφων Πλαστάρας, που πρόσθεσε ότι δεν βλέπει αντίδραση από τα πολιτικά κόμματα.
Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ έκανε λόγο για μια κυβέρνηση σταθερής εθνικής πνοής που θα εφαρμόσει την αρχή του Α. Παπανδρέου «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες». Ο ίδιος είπε, ότι αν δεν μπορούμε να την έχουμε, πρέπει να πολεμήσουμε για να την ξανακερδίσουμε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.