Τσουχτερό κρύο και παγετός από νωρίς το πρωί στη Μαγνησία

Κολλημένο φορτηγό στο ύψος της Πορταριάς, δημιουργεί προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων...

Τσουχτερό κρύο και παγετός από νωρίς το πρωί στη Μαγνησία, ενώ είναι χαρακτηριστικό, ότι νωρίς το πρωί η θερμοκρασία στην πόλη του Βόλου ήταν 1 βαθμός, και πολύ χαμηλότερα στην κορυφή του Πηλίου.
Καμία ενημέρωση για προβλήματα, από προέδρους και μέλη Τοπικών Συμβουλίων σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας Βόλου Βιολέτα Καντόλα. Μιλώντας στο www.magnesianews.gr, τόνισε ότι νωρίς το πρωί, έγιναν ρίψεις αλατόνερου σε Δράκεια και Μακρινίτσα, όπου επικρατούσε παγετός.

Προσοχή στον παγερό
Όπως ανέφερε στο «Ράδιο Ένα 102,5» η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, υπήρξαν πρόσκαιρα προβλήματα στο οδικό δίκτυο Πηλίου από μεγάλα οχήματα που γλιστρούσαν στον πάγο, αλλά τα προβλήματα αυτά ήταν πρόσκαιρα, καθώς συνδράμουν τα μηχανήματα που μισθώνει η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και τα προβλήματα ξεπεράστηκαν όπου παρουσιάστηκαν.
Το ύψος του χιονιού στα Χάνια Πηλίου είναι 50 εκατοστά και αυτή την ώρα γίνεται διάστρωση των πιστών του Χιονοδρομικού Κέντρου.

Δρομολόγια – Κόλλησε φορτηγό στην Πορταριά
Χωρίς προβλήματα σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις τα δρομολόγια από και προς Β. Σποράδες. Όσοι επιθυμούν πληροφορίες για τα δρομολόγια πλοίου και υδροπτέρυγου, μπορούν να επικοινωνούν, με το 24213-53800. Στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ έχουν ξεκινήσει όλα τα δρομολόγια σύμφωνα με τη σχετική εντολή, αλλά σε κάποια υπήρξε πρόβλημα κυρίως στα πρώτα από αυτά. Το λεωφορείο προς Ζαγορά, μέσω Χανίων, έφθασε μέχρι την Πορταριά, καθώς η κυκλοφορία γίνεται με δυσκολία, λόγω ενός κολλημένου από τον πάγο φορτηγού. Το δρομολόγιο για Κανάλια ξεκίνησε κανονικά, για Κεραμίδι έφθασε μέχρι Κάπουρνα, το δρομολόγιο για Πινακάτες έως Άγιο Βλάσιο, το λεωφορείο για Άγιο Λαυρέντιο μέχρι τη διασταύρωση, το δρομολόγιο για Δράκεια έμεινε ανεκτέλεστο, το λεωφορείο προς Άγιο Ιωάννη μέχρι Μηλιές. Όσοι επιθυμούν πληροφορίες για τα δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, μπορούν να επικοινωνούν, με το 24210-33254.

Τα σχολεία
Οι καθηγητές σύμφωνα με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, έφθασαν σε όλα τα σχολεία, με μεγάλη δυσκολία, λόγω του παγωμένου οδοστρώματος. Δεν έχουν ειδοποίηση από τους δήμους για να μη λειτουργήσουν τα σχολεία, εκτός του Γυμνασίου Μηλεών, που κατά πάσα πιθανότητα να είναι το μόνο που δε θα λειτουργήσει. Κλειστά έμειναν με απόφαση του δήμου νηπιαγωγείο -δημοτικό Μηλεών, νηπιαγωγείο δημοτικό- Νεοχωρίου.

Στο Νομό μας, σύμφωνα με τον «ΕΜΕΣ Αλέξανδρος Τακούδης», ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, οι άνεμοι βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02…07 οC.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.