Βασίλης Ηλιόπουλος: Καταγράφουμε κάθε χρόνο έως και 280 ημέρες δράσης

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας αποδεικνύει την έννοια του εθελοντισμού

Έως και 280 ημέρες δράσης καταγράφει κάθε χρόνο η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, που εδώ και χρόνια έχει καταστεί ως μία σταθερά στο χώρο του εθελοντισμού και της προσφοράς στον τόπο μας. Εκπρόσωπος και επικεφαλής της Λέσχης, ο κ. Βασίλης Ηλιόπουλος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ 102.5 και στον Ηλία Κουτσερή για το σύνολο των δράσεων το οποίο οργανώνει και συμμετέχει η Λέσχη, αλλά και για την παρουσία των μελών της σε κάθε διοργάνωση, που εγγυώνται το άριστο αποτέλεσμα.

Ο κ. Ηλιόπουλος είπε χαρακτηριστικά:
Για την πρόσφατη κακοκαιρία: Ήμασταν επί ποδός. Υπήρχε μία ετοιμότητα από την αρχή επειδή ξέραμε τον καιρό, γνωρίζαμε ότι δεν θα έχουμε πολύ “βαριά” φαινόμενα. Ήμασταν σε ετοιμότητα και με τα δύο τετρακίνητα οχήματα που έχουμε, το ένα για διασώσεις και απεγκλωβισμούς, εάν χρειαστεί και το άλλο σε περίπτωση που έχει αρκετό χιόνι μέσα στο Βόλο να φέρει δεξαμενή με θαλασσινό νερό, για να ρίξουμε στους δρόμους. Υπήρχε ετοιμότητα, δεν χρειάστηκε, το ξέραμε ότι δεν θα χρειαστεί ιδιαίτερα, αλλά ήμασταν σε ετοιμότητα ημέρα- νύχτα.

Για τις δράσεις της Λέσχης: Δεν είναι τυχαίο ότι στο ημερολόγιο καταγραφής γεγονότων και δράσεων που έχουμε κάθε χρόνο, συμπληρώνουμε κάθε χρόνο γύρω στις 250 με 270 και 280 ημέρες δράσης μέσα στη χρονιά. Αυτό εάν το υπολογίσει κάποιος, αναλογεί σε πέντε ημέρες την εβδομάδα ότι κάτι θα κάνουμε. Με το βασικότερο να είμαστε σε ετοιμότητα και να ενεργούμε στις φυσικές καταστροφές ή καιρικά φαινόμενα, έκτακτα όπως χιόνια, βροχές πλημμύρες, φωτιές κτλ κι από κει και πέρα πάρα πολλές δράσεις, που έχουν να κάνουν με την πόλη μας και το κοινωνικό σύνολο. Υπάρχουν ομάδες δικές μας που εκπαιδεύουν συνεχώς, δωρεάν συμπολίτες μας σε πρώτες βοήθειες, επισκέπτονται σχεδόν όλα τα δημοτικά σχολεία και κάνουν ασκήσεις σεισμού και πρώτων βοηθειών, γίνονται σεμινάρια εθελοντισμού για να προσελκύσουμε περισσότερα άτομα και να τους κάνουμε κι αυτούς εθελοντές, μοιράζουμε ξύλα σε άπορες οικογένειες, τρόφιμα, κάνουμε πολλές δράσεις που έχουν σχέση με το περιβάλλον. Καθαρίζουμε ακτές, βυθούς, δάση και γενικώς δημιουργούμε ένα σύνολο δράσεων μεγάλο. Κι αυτό μας κρατά συνεχώς σε εγρήγορση με όλα βέβαια τα επακόλουθα. Γιατί όταν μια εθελοντική ομάδα έχει συνεχή δράση, χρειάζεται πάρα πολύ κόσμο, τον οποίο και έχουμε και είναι πάντα ενεργός.

Για την κάλυψη των αναγκών και τη συνεχή παρουσία της Λέσχης στην κοινωνική ζωή της πόλης: Όμως όλες αυτές οι δράσεις δημιουργούν ζημιές, φθορές, έξοδα και δυστυχώς δεν έχουμε από κανέναν καμία κάλυψη. Ό,τι και να κάνουμε, το κάνουμε μόνοι μας. Ακόμη και για τα πιο απλά, όπως τα καύσιμα, που χρησιμοποιούμε συνεχώς για να μπορέσουμε να κινηθούμε με τα αυτοκίνητα και να κάνουμε αυτά που χρειάζεται είτε είναι φωτιά, πλημμύρα είτε αγνοούμενοι, τα βάζουμε από την τσέπη μας. Ευτυχώς που έρχονται πολίτες από το μαγαζί μου και χωρίς κανένα προηγούμενο μας δίνουν κάποια ποσά για να μπορέσουμε να κινηθούμε. Καλύπτουμε όλες τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στην περιοχή μας, πάρα πολύ μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Βόλος έχει πάρει τόσα Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, είτε πόλο είτε μπάσκετ. Το 2020 θα έχουμε στο Βόλο δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Οι Ομοσπονδίες και της Ελλάδος και του εξωτερικού όταν δίνουν σε κάποιες πόλεις αυτές τις διοργανώσεις δεν το κάνουν τυχαία. Ξέρουν ότι υπάρχει το υπόβαθρο, υπάρχει βάση, υπάρχουν εθελοντές για να μπορούν να το καλύψουν. Εμείς ως Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων και φέτος και κάθε χρονιά καλύπτουμε σχεδόν από μόνοι μας όλες τις διοργανώσεις. Αυτό είναι ένα σημείο αναφοράς για την πόλη και είναι μια εγγύηση ότι όλα θα πάνε καλά. Κι αυτό το έχουμε καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.