Βελεστίνο: Απεγκλωβίστηκαν μαθητές μετά από σεισμό

????????????????????????????????????
Όπως προέβλεπε σενάριο άσκησης της Πυροσβεστικής ΒΙ.ΠΕ.

Με απόλυτη επιτυχία έγινε η επέμβαση απεγκλωβισμού μαθητών και η εκκένωση του Λυκείου Βελεστίνου, ενώ σβήστηκε και η φωτιά που ξέσπασε στο λεβητοστάσιο, εξαιτίας μεγάλης σεισμικής δόνησης στην περιοχή σήμερα το μεσημέρι.
Τα παραπάνω περιελάμβανε σενάριο άσκησης ετοιμότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΒΙ.ΠΕ. σε συνεργασία με τα σχολεία της περιοχής, του Γραφείου Πολιτική Προστασίας του Δήμου Ρ. Φεραίου, Αστυνομίας και ΕΚΑΒ.

Όπως προέβλεπε η άσκηση, μετά από σεισμική δόνηση μεγέθους 5,5 Ρίχτερ, κατάρρευση τμήματος του σχολείου και πυρκαγιά στο λεβητοστάσιο, χτύπησε το κουδούνι και έγινε με επιτυχία η εκκένωση από τους μαθητές που συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του Λυκείου.
Επί τόπου πήγαν 10 πυροσβέστες με τρία οχήματα της υπηρεσίας, που με σκάλες και χρήση ειδικών εργαλείων απεγκλώβισαν με φορεία τους μαθητές που είχαν εγκλωβιστεί, ενώ παράλληλα έσβηναν τη φωτιά που είχε ξεσπάσει στο λεβητοστάσιο. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο.

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????

Χθες, σε όλες τις τάξεις των σχολικών μονάδων έγινε τρίωρη ομιλία -παρουσίαση, από πυροσβέστες για θέματα αντιμετώπισης καταστροφών από φυσικά και τεχνολογικά αίτια και επίδειξη κατάσβεσης πυρκαγιάς με πυροσβεστήρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.