Βιωματικό εργαστήρι παραμυθιού

Απ΄την «Πρόταση Ζωής» για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Το Κέντρο Πρόληψης και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής» που λειτουργεί σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, με πρόεδρο τον κ. Ευθύμιο Ζιγγιρίδη, και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26η Ιουνίου), πραγματοποίησε στο Δάσος Κουρί του Δήμου Αλμυρού, το Σάββατο 25 Ιουνίου 2022, βιωματικό εργαστήρι παραμυθιού στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που συνδιοργανώθηκαν με τον Δ. Αλμυρού και το ΚΕΘΕΑ-Πιλότος.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «το εργαστήρι απευθυνόταν σε παιδιά ηλικίας 6-8 ετών και συντονίστηκε από τα επιστημονικά στελέχη του Κέντρου κ.κ. Σοφία Μητρίτσια, Κοινωνική Ανθρωπολόγο και Μαρία-Αγγελική Μυλωνάκη, Ψυχολόγο. Παράλληλα, διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό στους παρευρισκόμενους, ενώ το κοινό είχε την ευκαιρία να θαυμάσει έκθεση ζωγραφικής με έργα μαθητών από σχολεία του Δ. Αλμυρού και θέμα την πρόληψη εξαρτητικών συμπεριφορών. Οι υπόλοιπες προγραμματισμένες για την ίδια ημέρα δράσεις δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στην περιοχή.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η κ. Ζέττα Μακρή, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και ο κ. Χρήστος Μπουκώρος, Βουλευτής Ν. Μαγνησίας.
Επιπλέον, δύο ακόμη βιωματικά εργαστήρια παραμυθιού πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία της «Πρότασης Ζωής» στις 20 και 22 Ιουνίου, τα οποία συντόνισε το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Πρόληψης. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες στις δράσεις μας, μικρούς και μεγάλους».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.