Βιωματικό Σεμινάριο Βοτανολογίας

Όπως και των φυτών του Πηλίου, στις 6-7 Μαΐου στο Νεοχώρι

Η Nature Seminars Pelion σας περιμένει και σας υπόσχεται ένα μοναδικό ταξίδι εμπειρίας στον μαγικό κόσμο των βοτάνων και φυτών του Πηλίου.

Όπως αναφέρεται από τους διοργανωτές, «θα πεζοπορήσουμε σε σημεία ενδιαφέροντος και θα μάθουμε να αναγνωρίζουμε, να συλλέγουμε με προσοχή καθώς και τις μοναδικές ιδιότητες που έχουν τα φυτά του Πηλίου. Θα ακολουθήσει ένα μικρό εργαστήριο – workshop στην φύση εκεί όπου οι αισθήσεις μας θa είναι γεμάτες από το μεγαλείο της φύσης του Πηλίου. Θα έχουμε την ευκαιρία να γευτούμε σπιτικές γεύσεις, μοναδικές! Κατά την διάρκεια της πεζοπορίας μας θα απολαύσουμε ένα ελαφρύ γεύμα (πικ-νικ) μέσα στην φύση, που θα περιλαμβάνει χειροποίητες νοστιμιές από ντόπια προϊόντα!

Θα αναχωρήσουμε από το Αρχοντικό Μυτιληναίου – Σκρετάϊον στο Νεοχώρι, το Σάββατο 06 Μαίου, στις 10:30 και θα πραγματοποιήσουμε κυκλική διαδρομή στην δασική περιοχή που βρίσκεται κοντά στο χωριό, θα ακολουθήσουμε το μονοπάτι που οδηγεί στο παραδοσιακό πέτρινο τοξωτό γεφύρι και στην συνέχεια θα επιστρέψουμε προς την κεντρική πλατεία. Η περιοχή φημίζεται για τα μοναδικής αρχιτεκτονικής σπίτια και εκκλησίες, χτισμένα με την υψηλής ποιότητας και ομορφιάς, πέτρας Νεοχωρίου. Δεν παραλείπουμε, το εξαιρετικό τοπίο όπου θα θαυμάσουμε από διαφορετικά σημεία τον ορεινό όγκο του Νότιου Πηλίου, το Αιγαίο και τον Παγασητικό κόλπο.
Η διαδρομή (15χλμ), συνολικά θα διαρκέσει περίπου έξι ώρες. Σημαντικό είναι να ντυθείτε, με ρούχα και παπούτσια εποχής, κατάλληλα για πεζοπορία στο βουνό και να έχετε μαζί σας προστασία από τον ήλιο (καπέλο/γυαλιά) και νερό.

Την επόμενη μέρα, Κυριακή στης 10:30, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο – workshop στην αυλή του Αρχοντικού Μυτιληναίου – Σκρετάϊον, όπου θα μάθουμε τις χρήσεις όσων συλλέξαμε κατά την πεζοπορία μας και θα φτιάξουμε με την βοήθεια της υπεύθυνης της Nature Seminars Pelion, λαδάκια με βότανα, άλατα με φρέσκα βότανα και θα μάθουμε να αξιοποιούμε στην καθημερινότητα μας όσο το δυνατόν περισσότερα βότανα και φυτά.
Στο τέλος του εργαστηρίου θα έχετε την ευκαιρία να πάρετε μαζί σας όλα όσα έχουμε παρασκευάσει κατά την διάρκεια του σεμιναρίου και θα σας χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Ελάτε να απολαύσουμε ένα ευχάριστο διήμερο μέσα στην φύση!

Οι επισκέπτες του σεμιναρίου που επιθυμούν να φιλοξενηθούν στο Αρχοντικό Μυτιληναίου – Σκρετάϊον, θα έχουν μοναδική προσφορά για το διήμερο!

Πληροφορίες «Αρχοντικό Μυτιληναίου – Σκρετάϊον» 2423058022, 6988254123
www.skretaion.gr, Nature Seminars Pelions, 6949193152, [email protected]»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.