Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Χωρίς προγράμματα μετεκπαίδευσης οι εργαζόμενοι σε επισιτισμό-τουρισμό»

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, 14 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έφεραν με Ερώτησή τους στη Βουλή την τεράστια καθυστέρηση που παρατηρείται στην έναρξη Προγραμμάτων Κατάρτισης-Μετεκπαίδευσης για τους εργαζόμενους στον κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού. Όπως επεσήμαναν, αν και βρισκόμαστε ήδη μετά τα μέσα Ιανουαρίου, η λειτουργία τον Προγραμμάτων Κατάρτισης – Μετεκπαίδευσης για τους εργαζόμενους στον τουρισμό – επισιτισμό δεν έχει ακόμα ξεκινήσει. Αν τα Προγράμματα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο ή Μάρτιο θα είναι πολύ δύσκολο για τους εποχικά εργαζόμενους να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους καθώς πλέον η θερινή τουριστική σεζόν ξεκινά Απρίλιο – Μάιο. Στην Ερώτηση τους οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάλεσαν την αρμόδια Υπουργό Τουρισμού να προχωρήσει άμεσα στην έναρξη των Προγραμμάτων αλλά και στην προσαρμογή τους προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι εργαζόμενοι και επαγγελματίες να καταφέρουν να ολοκληρώσουν την φοίτηση πριν την έναρξη της φετινής θερινής τουριστικής σεζόν.

Σύμφωνα με το ν. 1077/1980 κάθε έτος και σε όλη την Επικράτεια λειτουργούν με την εποπτεία του Υπουργείου Τουρισμού Προγράμματα Κατάρτισης – Μετεκπαίδευσης για τους εργαζομένους στον τουριστικό – επισιτιστικό τομέα ή/και για τους εποχικά ανέργους, οι οποίοι διαθέτουν την εμπειρική γνώση του αντικειμένου εργασίας τους και θέλουν να διευρύνουν το γνωστικό τους πεδίο στον τομέα μέσω των προγραμμάτων. Στόχος των εν λόγω Προγραμμάτων είναι να προσφέρουν συνεχιζόμενη μετεκπαίδευση στους επαγγελματίες και εργαζόμενους του κλάδου και οδηγούν στην απόκτηση αδιαβάθμητων τίτλων σπουδών.

Η παρακολούθηση των Προγραμμάτων μετεκπαίδευσης παρέχεται δωρεάν. Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων για την ένταξη στα Προγράμματα εκκινούν και ολοκληρώνονται κατά τη συνήθη πρακτική εντός του Νοεμβρίου κάθε έτους ενώ τα μαθήματα ολοκληρώνονται μέχρι και τις αρχές της θερινής τουριστικής σεζόν, ήτοι το αργότερο μέχρι το μήνα Ιούνιο. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον επισιτισμό – τουρισμό, φέτος παρατηρείται σημαντική καθυστέρηση στην έναρξη των Προγραμμάτων.

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφεραν: «Η αδικαιολόγητη κωλυσιεργία που επιδεικνύει η κυβέρνηση στην έναρξη των Προγραμμάτων πλήττει την ίδια την ουσία τους, καθώς αν δεν καταφέρει να τα παρακολουθήσει η πλειονότητα των ενδιαφερόμενων, βαίνει σημαντικά μειούμενη η σημαντικότητά τους. Την ίδια ώρα δημιουργείται ο υπαρκτός κίνδυνος οι εργαζόμενοι του κλάδου που επιθυμούν να καταρτιστούν ή να μετεκπαιδευτούν να στραφούν σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς φορείς με αποτέλεσμα τη δυσανάλογη επιβάρυνσή τους».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.