«Βροχή» οι αιτήσεις επανακαταμέτρησης ψηφοδελτίων σε Περιφέρεια και Δήμους!

Δέκα κατατέθηκαν μόνο χθες στο Πρωτοδικείο Βόλου

«Βροχή»… πέφτουν οι αιτήσεις στο Πρωτοδικείο Βόλου για επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων υποψηφίων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων, που πιστεύουν ότι έγιναν λάθη στην καταμέτρηση, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις σύμφωνα με τους ίδιους, να βρίσκονται σε μη εκλόγιμη θέση. Μόνο χθες, κατέθεσαν 10 αιτήσεις, μεταξύ των οποίων ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Νικ. Τσιλιμίγκα Δημ. Σκρίμπας, αλλά και ο Κων. Χαλέβας από την παράταξη του Κώστα Αγοραστού. Ο δεύτερος θεωρεί ότι στα αποτελέσματα των 349 τμημάτων που ανέβασε στην ιστοσελίδα της η Περιφέρεια έλαβε περισσότερους σταυρούς σε σχέση με τα επίσημα αποτελέσματα του Πρωτοδικείου, ζητώντας να εξεταστεί εάν βγαίνει τελικά δεύτερος πίσω από την αντιπεριφερειάρχη Δωρ. Κολυνδρίνη και όχι στην τρίτη θέση που φέρεται να κατέλαβε.
Στο Δήμο Βόλου, η υποψήφια για το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, με την παράταξη του Αχ. Μπέου, Παρισένια Παξινού που έλαβε 1.205 σταυρούς υπέβαλλε αίτημα επανακαταμέτρησης κατά του τελευταίου συμβούλου που εξελέγη Τριαντάφυλλου Γκογκινούδη, ο οποίος πήρε 1262 ψήφους και κατά του αμέσως επόμενου Αναστάσιου Μπατζιάκα με 1275 σταυρούς, ζητώντας να ελεγχθούν όλα τα ψηφοδέλτια και τα άκυρα για τυχόν λάθη.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Σκιάθου Θεοδ. Τζούμας κατάθεσε αίτημα επανακαταμέτρησης για ορισμένα ψηφοδέλτια που βγήκαν άκυρα, ενώ στο Δήμο Σκοπέλου ο υποψήφιος με τον συνδυασμό του νέου δημάρχου Σταμ. Περίσση Κων. Ταλαδιανός που έμεινε εκτός συμβουλίου λαμβάνοντας 131 σταυρούς, υπέβαλε αίτημα επανακαταμέτρησης κατά της Μαρίας Σοφικίτου – Σίσκου που πήρε 197 ψήφους, θεωρώντας ότι θα έπρεπε να έχει τη θέση της.
Στο Δήμο Νοτίου Πηλίου, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Μιλτιάδης Παπαδημητρίου ζητά να επανακαταμετρηθούν τα άκυρα ψηφοδέλτια από τον πρώτο γύρο, όπως και όλα τα υπόλοιπα, αλλά και ζήτησε να δει το πρωτόκολλο ψηφοφορίας για το που ψήφισε, ο νέος δήμαρχος Μιχάλης Μιτζικός.
Επιπλέον, από την παράταξη Παπαδημητρίου η Ελένη Μιχάλη που πήρε 170 σταυρούς ζητά επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων για τον Παναγιώτη Σταματά που έλαβε 173 ψήφους στο Τρίκερι.
«Θιγμένος» από την ισοψηφία που του στερεί την προεδρία της Τοπικής Κοινότητας Ξουριχτίου είναι ο Νεκτάριος Τσιρογιάννης που κατάθεσε αίτηση για επανακαταμέτρηση κατά του Κυριάκου Παπαδόπουλου, αφού οι δυο τους ισοψήφησαν με 87 σταυρούς.
Ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Παν. Κουτσάφτης θέλει να εξετάσει πόσα ψηφοδέλτια έλαβε τόσο ο δικός του συνδυασμός, όσο και της Μ. Σαμαρά, όπως και τα άκυρα ψηφοδέλτια, θεωρώντας ότι έχει τη δυνατότητα να πάρει από την κατανομή, μια επιπλέον έδρα στο νέο δημοτικό συμβούλιο.
Η Μαρία Σαμαρά από την πλευρά της, ζητά να γίνει επανακαταμέτρηση στο τμήμα 286Β της τοπικής κοινότητας Τσαγκαράδας γιατί πιστεύει ότι εμφανίζεται μια αντιφατικότητα στην καταχώρηση ψήφων στο πρακτικό, ενώ επιθυμεί να εξεταστούν και τα ψηφοδέλτια στον β’ γύρο των εκλογών γιατί σε κάποια στιγμή η εταιρία που ασχολούνταν με την ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων, η Singular Logic, την έδινε στη πρώτη θέση.

Παραλαβή αιτημάτων και σήμερα

Συνεργεία με υπαλλήλους του Πρωτοδικείου Βόλου θα βρίσκονται σήμερα Σάββατο από τις 9:30 το πρωί μέχρι και τις 2:30 το μεσημέρι στα Δικαστήρια, ώστε να παραλαμβάνουν νέα αιτήματα για το Δήμο Βόλου, τη Σκιάθο και τη Σκόπελο, ενώ θα καταμετρούν ξανά ψηφοδέλτια.
Υπενθυμίζεται ότι η τελική προθεσμία υποβολής τέτοιου αιτήματος για τις Περιφερειακές εκλογές λήγει την προσεχή Δευτέρα 10 του μήνα, και για τις δημοτικές – κοινοτικές την Τρίτη 11 Ιουνίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.