Πάνω από 6.000 κεραυνοί έπεσαν την Πέμπτη – Εκατοντάδες και στη Μαγνησία

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Τοπικές βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν σε μεγάλο μέρος της χώρας χθες, Πέμπτη με έμφαση τα ηπειρωτικά τμήματα και την Κρήτη. Η ανάλυση δεδομένων από τον Ευρωπαϊκό μετεωρολογικό δορυφόρο τρίτης γενιάς Meteosat-12 και το Lightning Imager (LI) όργανο που φέρει, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/ meteo.gr έδειξε ότι μέχρι τις 17:40 της Πέμπτης 24/04 καταγράφηκαν περισσότερες από 6.000 ηλεκτρικές εκκενώσεις -κεραυνοί- σε όλη την Ελλάδα.
Σύμφωνα με το γράφημα στη Μαγνησία φαίνεται να υπήρξε έντονη κινητικότητα των φαινομένων, με τους κεραυνούς να είναι εκατοντάδες, από τις 14:00 περίπου χθες το μεσημέρι μέχρι και τις 19:00 περίπου.
Σημειώνεται ότι ως ηλεκτρικές εκκενώσεις ορίζεται το σύνολο αυτών που συμπεριλαμβάνει τους κεραυνούς (εκκενώσεις μεταξύ νεφών και εδάφους), τις ηλεκτρικές εκκενώσεις μεταξύ νεφών καθώς και τις ηλεκτρικές εκκενώσεις μεταξύ νεφών και του περιβάλλοντος αέρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.