Ξεπέρασε τα 50 εκ. το χιόνι στα χωριά του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου

Χιονίζει από το πρωί και στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, αφού έκοψε λίγο το βράδυ, με αποτέλεσμα το ύψος τους χιονιού στα χωριά να ξεπερνά τα 50 εκατοστά, ενώ χάρη στη συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια, οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, σύμφωνα με τον δήμαρχο Παναγιώτη Κουτσάφτη.

Ο ίδιος ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ ότι από το Κράβωμα και στα υψηλότερα, θα χρειαστούν ανέμες, που θα ρίχνουν το χιόνι ψηλά, γιατί είναι πολύ και οι λεπίδες δεν μπορούν να κάνουν δουλειά.
Χθες, τόνισε ο δήμαρχος έφυγαν φορτηγά αυτοκίνητα με μήλα του Συνεταιρισμού, κάνοντας χρήση αλυσίδων, σήμερα έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία στην εθνική οδό, οπότε τα φορτηγά δεν θα κινηθούν.

Ο κ. Κουτσάφτης τόνισε ότι το χιόνι είναι πολύ, αλλά δεν έχει παγωνιά και ζήτησε από τους κατοίκους καλή διαχείριση του νερού και να μην αφήνουν τις βρύσες ανοιχτές για να μην προκληθεί ζημιά, που είναι δύσκολο να αποκατασταθεί με το χιόνι που υπάρχει στα βουνά.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς λειτουργεί κανονικά, καθώς ο εργολάβος πρόλαβε και αποκατέστησε μεγάλο μέρος της σκεπής που είχε πρόβλημα, ενώ τόνισε ότι το κτιριακό προχωράει και πλέον το Κ.Υ. πρέπει να στελεχωθεί με γιατρούς και με οδηγούς. Και αυτό γιατί έχουν κατατεθεί δύο αιτήσεις συνταξιοδότησης παλιών γιατρών, που αν φύγουν, θα μείνει μόνο μα τους αγροτικούς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.