Ξεσηκωμό ζητά η ΔΑΣ ΟΤΑ για τα βαρέα και ανθυγιεινά

Ξεσηκωμό σε όλα τα αμαξοστάσια και στα τεχνικά συνεργεία ζητά η ΔΑΣ ΟΤΑ Μαγνησίας, ώστε οι εργαζόμενοι στους Δήμους να αποτρέψουν το πετσόκομμα στα βαρέα και ανθυγιεινά.
Η παράταξη των εργαζομένων στους ΟΤΑ αναφέρει ότι το πόρισμα για τα ΒΑΕ δόθηκε στη δημοσιότητα και παρότι δεν αναφέρεται ακόμη σε συγκεκριμένες κατηγορίες και ειδικότητες δίνει την κατεύθυνση στην οποία θα κινηθεί η κυβέρνηση. Σύμφωνα με ανακοίνωση η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε μεσοπρόθεσμη μείωση κατά 32% των σημερινών δικαιούχων του επιδόματος, η δημοσιονομική πολιτική είναι αυτή που θα καθορίσει και την συνέχιση χορήγησης του επιδόματος και ότι θα επανεξεταστούν όλοι οι κλάδοι που χορηγείται το επίδομα, για να διαμορφωθούν νέες κλίμακες και νέες κατηγορίες δικαιούχων.
«Αυτός είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης, για αυτό άλλωστε ήδη έχει νομοθετήσει ότι από 1-3-2019 καταργούνται ΟΛΕΣ οι διατάξεις νόμου που προβλέπουν το ανθυγιεινό επίδομα (4512/18 άρθρο 398)», αναφέρει η ΔΑΣ ΟΤΑ.
Η παράταξη καλεί σε ξεσηκωμό στα αμαξοστάσια και στα τεχνικά συνεργεία, ώστε οι εργαζόμενοι να μην επιτρέψουν να περικοπεί το ανθυγιεινό σε αυτούς που σήμερα τους καταβάλλεται και να διεκδικήσουν και την ένταξη νέων κατηγοριών.

Η παράταξη δηλώνει ότι θα ενημερώσει μέσα από γενικές συνελεύσεις όλους τους συναδέλφους να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα για τις αγωνιστικές – απεργιακές κινητοποιήσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.