Ξεσπούν οι Βολιώτες- «Ενας άνθρωπος να μας πει τι να κάνουμε, όλα είναι γεμάτα με λάσπη…»

Φωτογραφία Ελένης Παπαθανασίου

Ο Βόλος συνεχίζει να «πνίγεται» από τις λάσπες της κακοκαιρίας. Το ρεύμα επιστρέφει αλλά τα προβλήματα παραμένουν. Πλημμυροπαθείς περιγράφουν τον εφιάλτη τους…

Ολοκληρώνονται οι εργασίες των συνεργείων για την αποκατάσταση των ζημιών στο Δίκτυο Χαμηλής Τάσης του Βόλου, ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ, καθώς ολοκληρώθηκε η επανηλεκτροδότηση του Δικτύου Μέσης Τάσης της πόλης. Το ρεύμα στην πόλη επιστρέφει, αλλά ο Βόλος παραμένει «πνιγμένος» στις λάσπες, με εκατοντάδες ανθρώπους σε απόγνωση.

Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα επανηλεκτροδοτηθούν άμεσα όλα τα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ο ΔΕΔΔΗΕ παρακαλεί όσους καταναλωτές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης να επικοινωνήσουν με τη δωρεάν τηλεφωνική εξυπηρέτηση του Διαχειριστή στο 800 400 4000.

Όλα αυτά την ώρα που η Θεσσαλία πασχίζει να συνέλθει από το δεύτερο, σε τρεις εβδομάδες καταστροφικό χτύπημα, της κακοκαιρίας. Πολλές περιοχές έχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης, ενώ το νερό εξακολουθεί να είναι ακατάλληλο σε ορισμένες περιοχές. Καλλιέργειες και ζωικό κεφάλαιο έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή και έκδηλη είναι η αγωνία των κατοίκων για την επόμενη ημέρα.

Απεγνωσμένοι οι κάτοικοι δεν μπορούν να πιστέψουν ότι γλίτωσαν από τον Daniel και τους χτύπησε ο Elias. Με όση δύναμη τους έχει απομείνει προσπαθούν να απομακρύνουν τόνους από φερτά υλικά. Ένα μικρό κομμάτι από την οροφή και ο μισός καθρέφτης είναι ό,τι απέμεινε να φαίνεται από ένα κόκκινο αυτοκίνητο που θάφτηκε στις λάσπες.

Από την πρωτοφανή αυτή εικόνα, καταλαβαίνουμε τους τόνους της λάσπης και φερτών υλικών που κάλυψαν την παραλία της τουριστικής Αγριάς Βόλου. Η περιοχή χτυπήθηκε με μανία από την τελευταία κακοκαιρία. Αυτοκίνητα κατέληξαν πάνω σε κορμούς δέντρων, άλλα έφτασαν στη θάλασσα, όλη η περιοχή βούλιαξε στη λάσπη.

«Ενας άνθρωπος να μας πει τι να κάνουμε… Όλα είναι γεμάτα με λάσπη…» λέει στην κάμερα της ΕΡΤ ένας πλημμυροπαθής. Η επόμενη μέρα βρίσκει τους κατοίκους να προσπαθούν να διαχειριστούν την κατάσταση μετά το πέρασμα της θεομηνίας Elias που αποτελείωσε ότι άφησε το πέρασμα του Daniel.




Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.