Υπέρ των δημιουργικών εργασιών στο Λύκειο η ΕΛΜΕ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας με την ανακοίνωση του στις 31/10/2016 είχε πάρει θέση για τις δημιουργικές εργασίες, όταν οι σχολικοί σύμβουλοι της περιοχής ζήτησαν την υλοποίηση των υποχρεωτικών εργασιών, χωρίς να έχει αποσταλεί σχετική εγκύκλιος (αυτή στάλθηκε στις 23/12/16).
Όπως αναφέρει, οι εργασίες των μαθητών είναι μια μορφή μάθησης που οι εκπαιδευτικοί αξιοποιούν και πρέπει να αξιοποιούν, στο πλαίσιο των υφιστάμενων συνθηκών, της διδακτέας ύλης, του ωρολογίου προγράμματος, της παιδαγωγικής ευθύνης και ελευθερίας τους. «Ως εκπαιδευτικοί όχι μόνο δεν διαφωνούμε με τις εναλλακτικές μορφές μάθησης, αλλά επιμένουμε στην ύπαρξη των προϋποθέσεων ώστε να αναπτυχθεί η κριτική και δημιουργική ικανότητα των μαθητών και η διεύρυνση των γνώσεων», τονίζει η ΕΛΜΕ.

Η ΕΛΜΕ συντάσσεται με τη θέση της ΟΛΜΕ και καλούμε το Υπουργείο να ανακαλέσει την εγκύκλιο και να αρχίσει διάλογο με την ΟΛΜΕ και υπενθυμίζει ότι η Ομοσπονδία παρέχει συνδικαλιστική κάλυψη σε όσους εκπαιδευτικούς δεν υλοποιήσουν τις δημιουργικές εργασίες.
Καλεί δε τους συλλόγους διδασκόντων να εκδώσουν ψηφίσματα, με βάση το κείμενο – απόφαση της ΟΛΜΕ και να κατατεθούν στην ΕΛΜΕ. Επίσης καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να συζητήσουν τις προϋποθέσεις για την εκπόνηση δημιουργικών εργασιών, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συζήτησης για τις επερχόμενες αλλαγές στο Λύκειο.
Στις 17/3, αναφέρει, θα υπάρξει θεματική, περιφερειακή σύσκεψη – ημερίδα της ΟΛΜΕ, στη Λάρισα, με θέμα το Λύκειο και τη πρόσβαση στη τριτοβάθμια εκπαίδευση, στην οποία θα συμμετέχουν και ένας ή δύο καθηγητές από κάθε σχολείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για τα προσφυγόπουλα
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας χαιρετίζει την ένταξη των Σύριων προσφυγόπουλων της περιοχής στο Δημοτικό Σχολείο και την παρουσία των εκπαιδευτικών της Μαγνησίας και των πολιτών της Ν. Ιωνίας και του Βόλου στην υποδοχή των προσφυγόπουλων την πρώτη μέρα των μαθημάτων τους στο 9ο Δ.Σ. της Ν. Ιωνίας, που είναι ανθρωπιστικό χρέος.
Η ΕΛΜΕ καλεί την εκπαιδευτική κοινότητα και ειδικά τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να δώσουν και πάλι ενωτικό – αγωνιστικό παρόν στο καλωσόρισμα των παιδιών, στο απογευματινό τμήμα (ΔΥΕΠ) του 10ου Γυμνασίου Βόλου. (Θα υπάρξει ανακοίνωση μόλις γίνει γνωστή η ημέρα).

Καταδίκη της ΟΛΜΕ
Η ΟΛΜΕ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση της ναζιστικής, εγκληματικής Χρυσής Αυγής σε γονείς, δασκάλους και εκλεγμένους συνδικαλιστές στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος,
Όπως αναφέρει η τραμπούκικη επίθεση της Χ.Α., με την επανεμφάνιση ομάδων κρούσης (των γνωστών «ταγμάτων εφόδου») και μάλιστα σε σχολικό χώρο και μπροστά σε μικρά παιδιά, δείχνει πόσο έχει αποθρασυνθεί η ναζιστική συμμορία που τολμά να ξαναεμφανίζεται με τον ίδιο εγκληματικό τρόπο και στα ίδια μέρη όπου έχει κάνει δολοφονικές επιθέσεις για τις οποίες δικάζεται (επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες και στα μέλη του ΠΑΜΕ, δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο γειτονικό Κερατσίνι).
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να αγκαλιάσουν τα κατατρεγμένα, εξαιτίας του ιμπεριαλιστικού πολέμου, προσφυγόπουλα και να απομονώσουν τις ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.