Υποχρέωση των φορολογουμένων η επικαιροποίηση στοιχείων στην ΑΑΔΕ

Ο Σύλλογος Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Μαγνησίας ενημερώνει με ανακοίνωσή του το κοινό, σχετικά με την υποχρέωση επικαιροποίησης των στοιχείων επικοινωνίας των φορολογουμένων στην Α.Α.Δ.Ε.:

• Οι κωδικοί πρόσβασης στην Α.Α.Δ.Ε. είναι αυστηρά προσωπικοί και ανήκουν στον κάθε φορολογούμενο για τη διεκπεραίωση των υποχρεώσεών του.
• Η επικαιροποίηση των στοιχείων είναι μια διαδικασία, κατά την οποία ο φορολογούμενος ολοκληρώνει δίνοντας ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟ ΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ e-mail, για πληροφορίες το τηλεφωνικό κέντρο της Α.Α.Δ.Ε. ( 2131621000), παραμένει στη διάθεση των φορολογουμένων
Κατά τη διαδικασία αποστέλλονται κωδικοί επιβεβαίωσης, όπως γίνεται και με το e-banking των τραπεζών.

Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ο κάθε συνάδελφος λογιστής να παρακολουθεί τα e-mail και τα κινητά των φορολογουμένων.

Συνεπώς, η υποχρέωση επικαιροποίησης βαρύνει τους φορολογούμενους και πρέπει να την φέρουν εις πέρας οι ίδιοι, εξαιτίας των «βημάτων» που απαιτούνται, αν ζητήσουν τη βοήθεια λογιστή-φοροτεχνικού θα πρέπει να έχουν απαραίτητα αριθμό κινητού τηλεφώνου και e-mail δικό τους ή κάποιου δικού τους προσώπου.

Καλούνται οι φορολογούμενοι να εκπληρώσουν την παραπάνω υποχρέωσή τους, χωρίς απαραίτητα την επίσκεψη σε λογιστικό γραφείο για την αποφυγή πιθανής χρέωσής τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.