Υπόμνημα των δημάρχων της Θεσσαλίας στο υπουργείο για την Πρωτοβάθμια Υγεία

Από παλιότερη συνεδρίαση

Υπόμνημα προς τον υπουργό Υγείας θα στείλουν αύριο Τρίτη οι δήμαρχοι της Θεσσαλίας, ζητώντας να καλυφθούν οι ελλείψεις και να λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν στην Πρωτοβάθμια Υγεία (Κέντρα Υγείας, ΠΕΔΥ), όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που έγινε σήμερα το πρωί, στο περιθώριο του ειδικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ που γίνεται στο Βόλο.

Μετά τη συνάντηση με τους δημάρχους που έγινε στο Βόλο, για την καταγραφή των ζητημάτων και των προβλημάτων που υπάρχουν στην Πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη των κατοίκων της Θεσσαλίας, σήμερα, έγινε ευρεία σύσκεψη με τους δημάρχους της Θεσσαλίας, ώστε να δούμε τα επιμέρους προβλήματα που υπάρχουν στις άλλες περιοχές, δήλωσε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας Γιώργος Κωτσός.

Όπως ανέφερε, στη σύσκεψη κωδικοποιήθηκαν όλα αυτά τα ζητήματα που εστιάζονται σε τρεις κατευθύνσεις: Το ανθρώπινο ιατρικό δυναμικό, το βοηθητικό προσωπικό και η υλικοτεχνική υποδομή.
Και στα τρία αυτά ζητήματα υπάρχουν τρομακτικές ελλείψεις, με αποτέλεσμα η υγειονομική περίθαλψη στην περιφέρεια να πάσχει και να δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες, ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Με τα ζητήματα που υπάρχουν συντάχθηκε υπόμνημα, το οποίο θα σταλεί αύριο Τρίτη στον αρμόδιο υπουργό και η ΠΕΔ θα επιδιώξει συνάντηση μέχρι τέλος του μήνα με τον υφυπουργό Υγείας κ. Πολάκη, που με την τριπλή ιδιότητα του (υπήρξε δήμαρχος περιφερειακού Δήμου, είναι γιατρός και υφυπουργός) είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος να αντιληφθεί, να κατανοήσει και να κινήσει αυτά τα ζητήματα.

«Θέλω να πιστεύω ότι τηρουμένων των αναλογιών και δεδομένων των συνθηκών θα πετύχουμε το καλύτερο δυνατό, για να εμπεδώσουμε το αίσθημα ασφάλειας στους ανθρώπους που βιώνουν στην ύπαιθρο», είπε ο Γ. Κωτσός.
Αναφερόμενος στην απουσία της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, από τις συσκέψεις που γίνονται για τα προβλήματα που υπάρχουν, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, είπε ότι οι δήμαρχοι δεν μπορούν να επιβάλουν τη συνεργασία και ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του απέναντι σ’ αυτό το ζήτημα και κυρίως απέναντι στους πολίτες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.