Υπόψη του βουλευτή Κων. Μαραβέγια τα προβλήματα του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου

Για τα ζητήματα που απασχολούν το ανατολικό Πήλιο ενημερώθηκε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Δημαρχείο Ζαγοράς – Μουρεσίου, την Κυριακή 19 Ιουνίου, και των επαφών που είχε με τον δήμαρχο κ. Παναγιώτη Κουτσάφτη, τον αντιδήμαρχο κ. Απόστολο Κοντογιώργο και τον γενικό διευθυντή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς κ. Διονύση Βαλασσά.

Ο δήμαρχος έθεσε καταρχάς το ζήτημα των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, σημειώνοντας ότι πλέον δίνονται έγκαιρα και ότι είναι από τις ελάχιστες φορές που αποζημιώθηκαν παραγωγοί της περιοχής για τα κάστανα. Ωστόσο, δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμη οι κάτοικοι από τις καταστροφές του 2018 και ο κ. Κοντογιώργος πρότεινε να διερευνηθεί η δημιουργία ενός πλαισίου ταχύτερων εκτιμήσεων και αποζημιώσεων.

Ο κ. Κουτσάφτης έθιξε, επίσης, τα προβλήματα μείωσης του μαθητικού δυναμικού στο δημοτικό σχολείο Ζαγοράς, με αντίστοιχη μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού, υποστελέχωσης του Κέντρου Υγείας της περιοχής, απουσίας παραρτήματος του ΕΦΚΑ, μη λειτουργίας τραπεζικού καταστήματος, παρά μόνο ATM, και της έλλειψης τεχνικής υπηρεσίας στον Δήμο.

Ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου τόνισε ότι βασική επιδίωξη της δημοτικής αρχής είναι να ενταχθεί ο Δήμος σε νέα χρηματοδοτικά προγράμματα για την έναρξη ή τη συνέχιση βασικών έργων που έχουν δρομολογηθεί, αλλά δεν έχει καταστεί δυνατόν να ενταχθούν έως σήμερα σε χρηματοδοτικά προγράμματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Τέλος, ο διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού κ. Βαλασσάς ενημέρωσε τον βουλευτή για τα προβλήματα εξαιτίας του κύματος ακρίβειας στα καύσιμα και τις πρώτες ύλες, όπως και για την καθυστέρηση στην υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος.
Ο κ. Μαραβέγιας χαρακτήρισε ιδιαίτερα χρήσιμη την ενημέρωση που είχε για όλα τα θέματα και δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί αρωγός στις διεκδικήσεις του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις στα προβλήματα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.