Υπουργείο Υγείας: 10 γιατροί υπηρετούν στο Κ.Υ. Ζαγοράς

Το γεγονός ότι στο Κ.Υ. Ζαγοράς υπηρετούν 10 γιατροί και έχει προκηρυχθεί μια θέση ΔΕ Χειριστών Εμφανιστών, τονίζει σε απάντησή του το Υπουργείο Υγείας, με αφορμή ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» και του βουλευτή Κυριάκου Βελόπουλου, αν υπάρχει πρόθεση να γίνουν οι ανάλογες ενέργειες, ώστε τα λειτουργικά ζητήματα του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς Πηλίου αντιμετωπιστούν άμεσα με τη ανάλογη στελέχωση στις απαραίτητες ειδικότητες.

Όπως αναφέρει το υπουργείο στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς και στα Περιφερειακά Ιατρεία της αρμοδιότητάς του υπηρετούν αυτή τη στιγμή συνολικά 10 γιατροί. Ειδικότερα:
• 1 ιατρός ΕΣΥ Γενικής Ιατρικής στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς
• 4 αγροτικοί ιατροί, εκ των οποίων η μία κατέχει την ειδικότητα της γενικής ιατρικής στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς
• 3 γενικοί ιατροί στα Περιφερειακά Ιατρεία, αρμοδιότητας Κ.Υ. Ζαγοράς
• 2 αγροτικοί ιατροί στα Περιφερειακά Ιατρεία, αρμοδιότητας Κ.Υ. Ζαγοράς
Οι ιατροί των Περιφερειακών Ιατρείων κάνουν εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς. Αν τυχόν υπάρχουν κενά στο εφημεριακό πρόγραμμα, αυτά καλύπτονται με μετακινήσεις ιατρών από όμορα Κέντρα Υγείας.
Υπάρχει και μία κενή θέση αγροτικού ιατρού στο Περιφερειακό ιατρείο Κισσού, η οποία έχει προκηρυχθεί από το Υπουργείο Υγείας και τα αποτελέσματα αναμένονται στα τέλη Φεβρουαρίου 2022.

Αναφορικά με το μόνιμο προσωπικό και δη τους οδηγούς ασθενοφόρων, μετά την ολοκλήρωση της προκήρυξης 2Κ/2019 του ΑΣΕΠ διορίστηκαν στο εν λόγω Κέντρο Υγείας 2 μόνιμα άτομα ΔΕ πληρωμάτων ασθενοφόρων.
Αυτή τη στιγμή στο Κ.Υ. Ζαγοράς υπηρετούν συνολικά 3 άτομα ΔΕ πληρωμάτων ασθενοφόρων και το κέντρο υγείας έχει στη διάθεσή του 2 ασθενοφόρα.

Η ενίσχυση του προαναφερόμενου Κέντρου Υγείας Ζαγοράς με μόνιμο προσωπικό θα συνεχιστεί και μετά την ολοκλήρωση της προκήρυξης 6Κ/2020 που είναι σε εξέλιξη, αφού για το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς έχει προκηρυχθεί μία θέση ΔΕ Χειριστών Εμφανιστών.
Το ως άνω Κέντρο Υγείας ενισχύθηκε με ανθρώπινο δυναμικό κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αφού προσλήφθηκαν ως λοιπό επικουρικό προσωπικό 3 συνολικά άτομα και συγκεκριμένα:
• 1 άτομο ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων
• 1 άτομο ΔΕ Διοικητικών και
• 1 άτομο ΔΕ Νοσηλευτικής.
Επίσης, προσλήφθηκε ως επικουρικό προσωπικό και μία οδοντίατρος.

Σημειωτέον ότι από το Υπουργείο Υγείας υπήρχαν εγκρίσεις και για την πρόσληψη 2 επικουρικών ιατρών γενικής ιατρικής ή παθολογίας και ενός ατόμου ΤΕ Επισκεπτών Υγείας, πλην όμως δεν υπήρχαν ενδιαφερόμενοι.
Κλείνοντας, ως προς το πρόγραμμα εμβολιασμού, στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς λειτουργεί:
• 1 εμβολιαστική γραμμή κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο και
• 1 εμβολιαστική γραμμή κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή για κατ’ οίκον εμβολιασμούς και δεν έχει παρατηρηθεί πρόβλημα στη λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.