Υψηλές θερμοκρασίες και αυξημένη υγρασία στη Μαγνησία

Άκρως καλοκαιρινή η εβδομάδα, που διανύουμε με τον υδράργυρο να ανεβαίνει. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Θεοφάνη Τακούδη, που μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ, αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και αυξημένη υγρασία τόσο στη Μαγνησία όσο και σε όλη τη Θεσσαλία.
Σήμερα Παρασκευή θα σημειωθεί πάλι μία άνοδος της θερμοκρασίας που θα φτάσει στους 33-34 βαθμούς Κελσίου, εξασθενούν παράλληλα και οι βοριάδες και οι άνεμοι θα πνέουν νότια.
Σάββατο και Κυριακή συνεχίζονται οι νοτιάδες, η υγρασία και η θερμοκρασία θα σκαρφαλώσει στους 35 βαθμούς στο Βόλο, τους 36 Βελεστίνο και τους 38 στην ηπειρωτική Θεσσαλία. Τέλος, ο κ. Τακούδης ανέφερε πως η εικόνα του καιρού φαίνεται πως σταθεροποιείται και οι υψηλές θερμοκρασίες είναι γεγονός, ωστόσο υπάρχει μία διαφοροποίηση σε σχέση με άλλες χρονιές, καθώς φαίνεται πως θα σημειωθούν λίγες βροχές, ενώ αστάθειες διαφαίνεται πως θα υπάρχουν και το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.
Οδηγίες προς τους πολίτες
για την άνοδο θερμοκρασίας
Για τα δεδομένα των κλιματολογικών συνθηκών της χώρας μας, ο καύσωνας αποτελεί εποχιακό φαινόμενο που παρατηρείται κατά τους θερινούς μήνες. Το φαινόμενο αυτό γίνεται πιο έντονο στις πόλεις. Tο τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας δίνει οδηγίες για ενημέρωση και μέτρα αντιμετώπισης του καύσωνα σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας που αναφέρονται αναλυτικά στο magnesianews.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.