Μπορεί η κακοκαιρία Bora στον Βόλο να μην προκάλεσε ιδιαίτερα μεγάλα προβλήματα, με το νερό ωστόσο να είναι ακόμη ακατάλληλο προς χρήση, σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΜΒ, δεν συνέβη όμως το ίδιο και στο Πήλιο και ιδίως στο Χορευτό, όπου το ποτάμι έσπασε στην εκβολή του, με αποτέλεσμα να «ανοίξει» και να κατεβάσει φερτές ύλες.
Στους κατοίκους της περιοχής ξύπνησαν οι μνήμες του Daniel βλέποντας το ποτάμι να σπάει και να διοχετεύεται τόσο πολύ νερό, ενώ ακόμη, 15 μήνες μετά το Υπουργείο Υποδομών φτιάχνει έργα… Κανένα μεγάλο έργο αυτή τη στιγμή δεν έχει ξεκινήσει από το Υπουργείο, ιδίως στο Πήλιο, με τις αποκαταστάσεις να είναι προσωρινές, αυτές που έκανε η περιφέρεια Θεσσαλίας και να μπορούν να διαλυθούν ανά πάσα στιγμή, σε μια ακόμη έντονη βροχόπτωση.
Για το θέμα του Χορευτού μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Άννα Μαρία Παπαδημητρίου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Το ποτάμι έσπασε στην εκβολή του αριστερά, γιατί υπήρχαν δύο τεχνικά έργα, που περνούσε ο παραλιακός δρόμος, είχε γίνει μια πρόχειρη επίστρωση του δρόμου. Εκεί χαλάσαμε το ένα τεχνικό έργο για να μπορέσει να αδειάσει από νερά το ποτάμι. Φύγανε πολλά φερτά υλικά και μπήκανε μέσα, οπότε υπήρξε πρόβλημα, ήταν πολύ μεγάλος όγκος του νερού και δεν μπορούσε να διαφύγει. Αυτή τη στιγμή επιτελούμε εργασίες για να αποκαταστήσουμε την προτέρα κατάσταση.
Δεν υπήρξε κίνδυνος για ανθρώπους. Απλώς ένας δρόμος του δήμου χάλασε και θα δούμε πως θα προχωρήσουμε Θα αποκαταστήσουμε εμείς για την ασφάλεια του ρέματος και θα συνεχίσει ο Δήμος με το τεχνικό και τον δρόμο».
Δείτε βίντεο από το Χορευτό
“Έφυγε” δρόμος στη Δράκεια
Προβλήματα όμως υπήρξαν και στην περιοχή της Δράκειας, σε δρόμο που επισήμως είναι κλειστός από τον Daniel, ανεπισήμως όμως τον χρησιμοποιούν οι κάτοικοι για να μεταβούν στα κτήματά τους. Πρόκειται για τον δρόμο μεταξύ Χανίως και Δράκειας, όπου λόγω Daniel υπήρξε μία μεγάλη κατολίσθηση και σε κάποιο σημείο έχει εξαφανιστεί.
« Αυτόν τον δρόμο έχουμε αποκαταστήσει προσωρινά, όμως «έφυγε» με αυτή τη βροχόπτωση. Είναι ένα από τα σημεία που έχει αναλάβει το υπουργείο υποδομών και πρέπει να φτιάξει και που ακόμη δεν έχει φανεί στον Ν. Μαγνησίας. Επισήμως είναι κλειστός και για τους κατοίκους της περιοχής, που ανεπισήμως τον χρησιμοποιούσαν για τα κτήματά τους. Θα δούμε πως θα προχωρήσουμε σε προσωρινή αποκατάσταση ή θα περιμένουμε το Υπουργείο να έρθει», είπε η κ. Παπαδημητρίου σημειώνοντας ότι «παντού μπορεί να έχουμε προβλήματα, καθώς είναι προσωρινές οι αποκαταστάσεις. Μας έχει πάρει την αρμοδιότητα το υπουργείο Υποδομών, μετά τον Οκτώβριο του 2023 για τις μόνιμες αποκαταστάσεις».
Η κ. Παπαδημητρίου επεσήμανε ότι ο εργολάβος που θα έρθει στον νομό Μαγνησίας- για τα έργα που έχει αναλάβει το υπουργείο- δεν έχει βγει. “Εμείς προχωρούμε σε προσωρινές αποκαταστάσεις για κατεπείγοντα έργα. Συνεχίζουμε να καθαρίζουμε ρέματα και στο Χορευτό και στον Αη Γιάννη. Όσο μας έρχονται χρηματοδοτήσεις, θα προχωράμε”, τόνισε.
Σε ότι αφορά στον καιρό και στο νέο κύμα κακοκαιρίας που λέγεται πως θα πλήξει και τη Μαγνησία, η ίδια ανέφερε ότι αναμένεται οριστικοποίηση του δελτίου του καιρού, ωστόσο οι προηγούμενες πληροφορίες έλεγαν ότι από Πέμπτη έως Παρασκευή θα υπάρξει έντονη βροχόπτωση. “Είμαστε συνέχεια σε επιφυλακή. Το μητρώο μηχανημάτων της περιφέρειας είναι επικαιροποιημένο. Ό,τι και να συμβεί, εάν πέσουν δέντρα, εάν έχουμε βραχοπτώσεις, όπως στη περίπτωση της Δράκειας, επεμβαίνουμε αμέσως και επιδιορθώνουμε την κατάσταση, βοηθάμε την πυροσβεστική και τους δήμους”, σημείωσε η ίδια, καταλήγοντας.
Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου
































