Σπίρτζης – Παπανάτσιου θα περιοδεύσουν αύριο στο Πήλιο

Κυβερνητικό κλιμάκιο με τον Γ.Γ. Εσωτερικών Κ. Πουλάκη

Κλιμάκιο κυβερνητικό αποτελούμενο από τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, την υφυπουργό Οικονομίας Κατερίνα Παπανάτσιου και τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη και τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο και Μάκη Μπαλλή θα περιοδεύσει σήμερα το πρωί στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου. Το κλιμάκιο θα επισκεφθεί την περιοχή που επλήγη περισσότερο από την πρόσφατη κακοκαιρία προκαλώντας ζημιές πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

θα περιοδεύσει αύριο το πρωί στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου. Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου η κ. Παπανάτσιου, εάν τελικά καταστεί δυνατό ο κ. Σπίρτζης θα έρθει σήμερα το βράδυ, για να πραγματοποιηθεί και μία προπαρασκευαστική σύσκεψη στο Βόλο.

Στο μεταξύ ανεβαίνει καθημερινά ο αριθμός των κατοικιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα από τα εδάφη που ολισθαίνουν και ξεπερνούν πλέον τα 60, όπως ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη. «Το φαινόμενο είναι δυναμικό και εξελίσσεται συνεχώς επηρεάζοντας τη μορφολογία των εδαφών», τόνισε.
Σύμφωνα με την κ. Κολυνδρίνη, το υπουργείο θα πρέπει να αποφασίσει αν το ίδιο θα προχωρήσει με εργολαβίες, για να γίνουν σταδιακά τα έργα ή θα το αναθέσει στην Περιφέρεια, κάτι που πρέπει να γίνει πολύ σύντομα, γιατί η θερινή περίοδος πλησιάζει.
Ήδη στο Ανατολικό Πήλιο 15 σπίτια κρίθηκαν ακατάλληλα για κατοίκηση και δόθηκε εντολή εκκένωσής τους, περίπου άλλα τόσα έπαθαν ζημιές, ενώ εκατοντάδες είναι οι καθιζήσεις και οι κατολισθήσεις στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου και στο Δήμο Ν. Πηλίου.

Για σήμερα Παρασκευή η ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε διακοπές ρεύματος από τις 10 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα για αποκατάσταση ζημιών. Οι διακοπές αφορούν τη Δημοτική Κοινότητα Ζαγοράς, τον οικισμό Χορευτού, και τις Τοπικές Κοινότητες Πουρίου και Μακρυράχης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.