Σύστημα πυρανίχνευσης αποκτά ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου

Απόφαση για κατάθεση πρότασης σχετικά με την έγκριση των τευχών δημοπράτησης του διαγωνισμού για το έργο «Ολοκληρωμένο Ευφυές σύστημα έγκαιρης πυρανίχνευσης για δασικές εκτάσεις του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου» έλαβε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, που συνεδρίασε εκτάκτως χθες δια περιφοράς.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 52.204 € με ΦΠΑ και η πρόταση θα κατατεθεί έως 30/08/2021, με βάση τις διατάξεις του άρθρου 77 του Ν. 4555/18.
Σύμφωνα με τη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας, το έργο προβλέπει τη δημιουργία και ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου ευφυούς συστήματος έγκαιρης πυρανίχνευσης για την περιοχή των δασών του Δήμου και η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού. Η υπηρεσία αναφέρει ότι βασικός στόχος του συστήματος είναι η ολοκληρωμένη και έγκαιρη ανίχνευση, διαχείριση και παρακολούθηση φαινομένων πυρκαγιάς σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας (όπως δάση, ζώνες αρχαιολογικού ενδιαφέροντος κλπ.). Το σύστημα θα εξυπηρετεί τη λειτουργία απλών (λειτουργία στο οπτικό ή και στο υπέρυθρο φάσμα) καμερών για να ανιχνεύσει έγκαιρα καπνό ή φλόγα αι στη συνέχεια θα ειδοποιείται το κέντρο ελέγχου ή οι αρμόδιες υπηρεσίες.
Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε εννέα μήνες από την υπογραφή της.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.