Ζημιά στο δίκτυο και κακές καιρικές συνθήκες άφησαν χωρίς νερό το ν. Τρίκερι

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ν. Πηλίου Ν. Φορτούνα

Χωρίς νερό έμεινε από το βράδυ του Σαββάτου το νησί Τρίκερι, προκαλώντας τις διαμαρτυρίες, κατοίκων και επισκεπτών. Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, η υδροφόρα δε μπόρεσε να τροφοδοτήσει με νερό το νησί, την περασμένη Παρασκευή, ενώ σε συνδυασμό με βλάβη που προκλήθηκε στο δίκτυο, άφησαν το νησί χωρίς νερό.
Μιλώντας στο «Ράδιο- Ένα 102,5» ο δήμαρχος Ν. Πηλίου Ν. Φορτούνας, τόνισε ότι «το νερό, πηγαίνει στο νησί με υδροφόρες, καθώς δεν έχει δικές του πηγές, και ακολούθως στα δίκτυα που κατασκευάστηκαν τα τελευταία χρόνια. Δεν υπάρχει σπίτι στο νησί σε όποιο σημείο και να βρίσκεται που να μην είναι συνδεδεμένο, με το δίκτυο».
Όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Νίκος Φορτούνας, «οπωσδήποτε η μεταφορά του νερού με το πλοίο, δημιουργεί απρόσμενα προβλήματα. Παράλληλα, υπήρξε μια απρόβλεπτη ζημιά στον κεντρικό αγωγό, ο οποίος έσπασε και πέρασε μια βδομάδα να τον φτιάξουμε, οπότε χάθηκε και νερό. Είχαμε προγραμματίσει να έρθει υδροφόρα την Παρασκευή, τελικά όμως δεν ήρθε, διότι οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεπαν την μετακίνηση του πλοίου».
Όπως τόνισε πάντως ο ίδιος, «μην ξεχνάμε ότι πριν λίγα χρόνια παίρναμε το νερό με κατσαρόλια από τα πηγάδια. Τώρα εάν είχαμε αυτή την ανωμαλία ζητώ συγγνώμη, αλλά πρέπει ο πολίτης να έχει κατανόηση, αλλά θα πρέπει να έχει ο πολίτης και μια δεξαμενή στο σπίτι του για τέτοιες περιπτώσεις»…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.