Έντονα διορθωτικά το Χ.Α.

Με σημαντικές απώλειες ξεκίνησε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, διορθώνοντας βίαια μετά τη χθεσινή εκρηκτική άνοδο, καθώς αποτυπώνονται οι ανησυχίες μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδος και θεσμών.

Ειδικότερα, στις 11:00, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 3,91% στις 790,98 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 10,5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 3,94% στις 238,06 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 7,22% στις 632,07 μονάδες.

Η αγορά παρακολουθεί τις εξελίξεις σε επίπεδο διαπραγματεύσεων, μετά την αποχώρηση των τεχνικών κλιμακίων του ΔΝΤ από τις Βρυξέλλες, λόγω των μεγάλων διαφορών με την Αθήνα. Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί και η δήλωση του εκπροσώπου του Ταμείου, Τζέρυ Ράϊς, ο οποίος ανέφερε ότι «δεν έχει υπάρξει πρόσφατα πρόοδος ώστε να περιορίσει τις διαφορές στα περισσότερα βασικά σημεία και έτσι είμαστε μακριά από μια συμφωνία».

Επίσης, αρνητικά λειτουργεί και η χθεσινή τοποθέτηση του αντιπροέδρου της Κομισιόν Ντ. Τουσκ ο οποίος δήλωσε ότι «χρειαζόμαστε αποφάσεις και όχι διαπραγματεύσεις» και ότι «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να είναι λίγο πιο ρεαλίστρια». Στόχος όλων είναι να υπάρξει συμφωνία ώστε αυτή να επικυρωθεί στο Eurogroup της ερχόμενης Πέμπτης στις 18 Ιουνίου.

Η αγορά βλέπει τα περιθώρια να στενεύουν επικίνδυνα, ενώ σήμερα διορθώνονται οι υπερβολές της Πέμπτης, όταν και η αγορά κινήθηκε «επιθετικά» προεξοφλώντας μια συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών πολύ σύντομα.

Στο ταμπλό ο τραπεζικός κλάδος βρίσκεται στο επίκεντρο της πτώσης, με την Πειραιώς να βρίσκεται στο -8,84%, την Εθνική στο -6,78%, την Eurobank στο -6,16% και την Alpha Bank ΑΛΦΑ-6,34% στο -6,65%. Ανάλογη και η εικόνα στα warrants των τριών τραπεζών καθώς καταγράφουν απώλειες άνω του 8%.

Πτωτικά κινούνται όλες οι μετοχές του FTSE 25, με τις ΔΕΗ, ΔΕΗ-4,17% Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΔΑΠ-4,07% Grivalia, ΕΧΑΕ, ΕΧΑΕ-4,88% Jumbo και Βιοχαλκο να σημειώνουν απώλειες άνω του 4%, ενώ άνω του 3% βρίσκονται οι ΟΤΕ, ΟΤΕ-3,07% Ελλάκτωρ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ-2,70% ΜΕΤΚΑ, ΜΕΤΚ-3,71% ΟΠΑΠ, ΟΠΑΠ-3,89% Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΠΕ-3,64% ΓΕΚ Τέρνα ΓΕΚΤΕΡΝΑ-3,91% και Μυτιληναίος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.