ΑΔΜΗΕ: Έγκριση λίστας των υποψήφιων αγοραστών του 66%

Στην έγκριση της λίστας όσων πληρούν τους όρους για να συνεχίσουν στον διαγωνισμό για την πώληση του 66% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ, προχώρησε το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ.
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκ των πέντε εταιρειών που συμμετείχαν απορρίφθηκε μόνο η μία και ως εκ τούτου συνεχίζουν τέσσερις εταιρείες οι οποίες θα κληθούν να υποβάλλουν δεσμευτικές προτάσεις.
Σημειώνεται ότι το 100% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ (Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) ανήκει στη ΔΕΗ, ΔΕΗ-2,94% ενώ μετά την ολοκλήρωση της πώλησης του 66% των μετοχών, το Δημόσιο θα αγοράσει το υπόλοιπο 34% στην τιμή που θα προκύψει από το διαγωνισμό.

Πάντα σύμφωνα με το ΑΜΠΕ την εισήγηση για την έγκριση των εταιριών που θα περάσουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού καταψήφισαν οι δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, Ν. Φωτόπουλος και Π. Καραλευθέρης. Σε κοινή δήλωσή τους επισημαίνουν την «κάθετη και ριζική διαφωνία τους» με την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και προσθέτουν ότι «Με βάση αυτή μας τη θέση, δεν ψηφίζουμε καμία εισήγηση που να βοηθά στην υλοποίηση αυτής της απόφασης, απεναντίας με την ψήφο μας κάθε φορά, συνειδητά θα εμποδίζουμε την υλοποίησή της».

Συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ
Στο μεταξύ συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ. Πρόεδρος της Ομοσπονδίας επανεξελέγη ο Σ. Ρέλιας ο οποίος είχε αναδειχθεί προσωρινός πρόεδρος έως ότου ολοκληρωθεί το συνέδριο της ΓΕΝΟΠ.
Πρωτοβάθμια σωματεία όπως η Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ, το σωματείο Σπάρτακος και η Ένωση Διοικητικού – Οικονομικού Προσωπικού έχουν αναγγείλει απεργιακές κινητοποιήσεις από την ερχόμενη εβδομάδα οπότε αναμένεται να ξεκινήσει στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.