Αλεξιάδης: Η απόφαση του ΣτΕ δεν αλλάζει το σχεδιασμό για τις αντικειμενικές

Το υπουργείο δεν πρόκειται να αλλάξει τον σχεδιασμό του για τις αντικειμενικές αξίες από την απόφαση του ΣτΕ, ξεκαθάρισε ο Τρύφων Αλεξιάδης. Σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ του 2015, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι θα καταβληθεί κανονικά.

Σε ομιλία σε ημερίδα του Οικονομικού Επιμελητηρίου για φορολογικά θέματα και αναφερόμενος στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, είπε: «Δεν είναι κάτι που πρέπει να απαντήσουμε σήμερα ή αύριο».

Διευκρίνισε δε, ότι στόχος του υπουργείου είναι μέσα στο 2016 να τεθεί σε εφαρμογή ένα νέο σύστημα εμπορικών τιμών στα ακίνητα, επί των οποίων θα υπολογισθεί και ο ΕΝΦΙΑ του 2016.

Ο υπουργός εξήγησε πάντως ότι το ΥΠΟΙΚ θα είναι συνεπές στις υποχρεώσεις του σε ό,τι αφορά την τήρηση των δικαστικών αποφάσεων.

Ειδικότερα σε ότι αφορά τον ΕΝΦΙΑ του 2015, ο Τρύφων Αλεξιάδης είπε ότι θα πρέπει να πληρωθεί κανονικά και ότι η πρώτη εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι η απόφαση του ΣτΕ δεν επηρεάζει τον φόρο.

Μάλιστα απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση για τη δόση του ΕΝΦΙΑ που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2015.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σε δηλώσεις του ανέφερε επίσης, ότι δεν αποδίδει στα δημόσια έσοδα η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά λόγω και των στρεβλώσεων που υπάρχουν στο σύστημα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.