Ανάγκη μεταρρυθμίσεων στη ζώνη του ευρώ βλέπει ο Γουίλμπουρ Ρος

Την ανάγκη μεταρρυθμίσεων στη ζώνη του ευρώ και αντιμετώπισης του θέματος του υψηλού δημόσιου χρέους επισημαίνει ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος και μεγαλομέτοχος της Eurobank και της Τράπεζας Κύπρου Γουίλμπουρ Ρος σε συνέντευξη του στο πρακτορείο Bloomberg.

Ο Ρός δήλωσε ότι τα τεστ αντοχής των ευρωπαϊκών τραπεζών αντιμετωπίζουν κάποια από τα προβλήματα της Ευρώπης και όχι την έλλειψη εμπιστοσύνης συνολικά, σημειώνοντας πως θα καθησυχάσουν τις ανησυχίες ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες εξακολουθούν να αποτελούν απειλή για την οικονομία της ΕΕ. «Σε γενικές γραμμές τα τεστ, πέτυχαν αυτό που χρειάζονταν», ανέφερε, ενώ εξέφρασε την άποψη πως η κριτική που ασκήθηκε διεθνώς πως η αξιολόγηση της ΕΚΤ δεν ήταν αρκετά αυστηρά δεν πρέπει να συνεχιστεί.

Ο κ. Ρος, ο οποίος αποκόμισε, σύμφωνα με το Bloomberg, κέρδος 500 εκατ. ευρώ από την επένδυσή του στην Bank of Ireland και έχει επενδύσει στην Eurobank και στην Τράπεζα Κύπρου, εξέφρασε ακόμη την άποψη πως στη ζώνη του ευρώ πρέπει να αντιμετωπιστεί το θέμα του υψηλού δημόσιου χρέους και να προχωρήσουν οικονομικές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης μιας πιο ευέλικτης εργατικής νομοθεσίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.