Ανοδικά ξεκίνησαν οι ευρωαγορές

Με κέρδη κινούνται στην έναρξη της τελευταίας συνεδρίασης του Ιουνίου οι ευρωπαϊκοί δείκτες, ανακάμπτοντας από τη διόρθωση της προηγούμενης εβδομάδας και αναμένοντας με αισιοδοξία τα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία.

Στις 10:35, ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει κέρδη 0,28% στις 6.776 μονάδες, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,66% στις 9.880 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 ^FCHI+0,32% σημειώνει άνοδο 0,41% στις 4.455 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 καταγράφει άνοδο 0,3% στις 342,93 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Royal Philips ενισχύεται κατά 3%, η οποία ανακοίνωσε τη νέα επενδυτική στρατηγική της σε συστήματα Led και υπηρεσίες εκτός του παραδοσιακού προσανατολισμού της. Ο μετασχηματισμός της θα ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2015 και θα κοστίσει περί τα 30 εκατ. ευρώ.

Στον αντίποδα, η Lundbeck υποχωρεί κατά 5,6%, καθώς οι τελευταίες έρευνες της για ένα νέο φάρμακο απέτυχαν να δώσουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, εξέλιξη που πιθανότατα να οδηγήσει σε διακοπή των δοκιμών.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, απρόσμενη μείωση εμφάνισαν οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία τον Μάιο, όπως έδειξαν τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Πιο συγκεκριμένα, οι πωλήσεις υποχώρησαν σε μηνιαία βάση κατά 0,6%, έναντι προσδοκιών για μια αύξηση της τάξεως του 0,7%. Τον Απρίλιο είχαν μειωθεί κατά 1,5%. Εν τω μεταξύ, σε ετήσια βάση, αυξήθηκαν κατά 1,9%.

Από τα στοιχεία της γερμανικής στατιστικής υπηρεσίας προκύπτει επίσης ότι στο πρώτο πεντάμηνο του έτους οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 1,4% σε σχέση με πέρυσι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.