Ανοδική αντίδραση στις ευρωαγορές

Αντιδρούν σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να επανατοποθετούνται καθώς η χθεσινή διόρθωση ανέδειξε νέες ευκαιρίες. Παράλληλα, αναμένονται τα στοιχεία για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία.

Στις 10:39, ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει κέρδη 0,33% στις 6.824 μονάδες, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,20% στις 9.943 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,36% στις 4.533 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 καταγράφει άνοδο 0,3% στις 347,2 μονάδες.

Στο ταμπλό η Shire ενισχύεται κατά 1,4%, καθώς έγινε γνωστό ότι αν και απέρριψε την πρόταση εξαγοράς της από την AbbVie ύψους 46 δισ. δολαρίων, προσέλαβε ως σύμβουλο την Goldman Sachs. Σύμφωνα με διαρροές η AbbVie ενδέχεται να επανέλθει με βελτιωμένη προσφορά.

Η Imagination Technologies Group ενισχύεται κατά 5,2%, καθώς ανακοίνωσε ότι τα έσοδα της θα αυξηθούν λόγω αυξημένης δραστηριοποίησης των πελατών της.

Στον αντίποδα, η Altice υποχωρεί κατά 4,5%, μετά την ανακοίνωση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 950 εκατ. ευρώ, η οποία θα έχει στόχο την αύξηση της συμμετοχής της στην Numericable Group και της μείωσης του χρέους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.