Αυξάνονται οι πιέσεις στις ευρωαγορές

Διευρύνονται οι απώλειες στους ευρωπαϊκούς δείκτες, με την αγορά να παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να διαγνώσει, μέσω των μακροοικονομικών στοιχείων, τις προθέσεις των μεγάλων κεντρικών τραπεζών.

Ειδικότερα, στις 15:11, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 1,70% στις 6.089 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 2,01% στις 10.109 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται πτωτικά κατά 2,21% στις 4.551 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 1,93% στις 355,24 μονάδες.

Οι αγορές προσπαθούν να βρουν τη «ρότα» τους σε μία περίοδο που από τη μία οι εξελίξεις στην Κίνα και από την άλλη οι εκτιμώμενες αλλαγές στη νομισματική πολιτική της Federal Reserve αλλάζουν τα δεδομένα καθημερινά. Σύμφωνα με τους αναλυτές οι αγορές βρίσκονται σε ένα σταυροδρόμι, με τα δεδομένα να περιπλέκονται μετά την πολυετή bull market που υπήρξε.

Στο ταμπλό, η BP υποχωρεί κατά 3%, μετά την υποβάθμισή της Bank of America σε underperform, εξαιτίας των προοπτικών που έχουν διαγραφεί μετά την σημαντική πτώση της τιμής του πετρελαίου.

Στον αντίποδα, η Bwin.Party Digital Entertainment ενισχύεται κατά 3,4%, καθώς συμφώνησε στην προσφορά εξαγοράς της από την GVC Holdings, απορρίπτοντας την πρόταση της 888 Holdings.

Επίσης, η Deutsche Lufthansa σημειώνει κέρδη 5,4%, καθώς η Turkish Airlines ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να συνεργαστεί με τη γερμανική εφημερίδα.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, μεγαλύτερη του αναμενόμενου ήταν η πτώση των βιομηχανικών παραγγελιών στη Γερμανία τον Ιούλιο του 2015. Οι παραγγελίες, σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, υποχώρησαν κατά 1,4%, ύστερα από την άνοδο κατά 1,8% με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία τον Ιούνιο. Αναλυτές εκτιμούσαν πτώση 0,6%.

Επίσης, αμετάβλητη, σε επίπεδα κάτω του μακροχρόνιου μέσου όρου, παρέμεινε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γαλλία τον Αύγουστο. Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε στις 93 μονάδες – κάτω από τον μακροχρόνιο μέσο όρο των 100 μονάδων. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν μικρή άνοδο του δείκτη στις 94 μονάδες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.