Αύξηση 13,3% κατέγραψαν τα δημόσια έσοδα το Μάρτιο

Αύξηση 13,3% κατέγραψαν τα δημόσια έσοδα το Μάρτιο σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα Παρασκευή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη στην τηλεόραση του Star. Η υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η κυβέρνηση θα τα καταφέρει να καταλήξει σε συμφωνία με τους εταίρους, παρά την πιστωτική ασφυξία που έχει επιβληθεί στη χώρα από τους πιστωτές.

Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι από τη ρύθμιση εξπρές τα δημόσια ταμεία εισέπραξαν 147 εκατ. ευρώ. Διευκρίνισε δε ότι μόνο έξι νομικά πρόσωπα με χρέη πάνω από ένα 1 εκατ. ευρώ χρησιμοποίησαν τη συγκεκριμένη ρύθμιση και ότι 35.000 φορολογούμενοι κατέβαλαν έως 50 ευρώ, 23.000 κατέβαλαν ποσό από 50- 100 ευρώ, 24.000 φορολογούμενοι πλήρωσαν ποσό από 100-200 ευρώ και 50.000 φορολογούμενοι πλήρωσαν δόση μέχρι 100 ευρώ.

Όπως είπε, αν κάποιος φορολογούμενος διαπιστώσει εισερχόμενος στο Taxis ότι δεν έχουν σβηστεί τα χρέη του, παρά το γεγονός ότι έχει μπει στην ρύθμιση και έχει πληρώσει την δόση και έχει περάσει διάστημα πάνω από 10 ημέρες, θα πρέπει να επικοινωνήσει με την εφορία.

Η ίδια αναφέρθηκε και στις περιπτώσεις φορολογουμένων με υψηλές καταθέσεις, αλλά πολύ χαμηλό δηλωμένο εισόδημα, λέγοντας πως θα τους δοθεί η δυνατότητα να νομιμοποιήσουν τα ποσά αυτά μέσω αναδρομικών τροποποιητικών φορολογικών δηλώσεων. Ξεκαθάρισε δε πως αυτό δεν θα γίνει για ποσά που προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες.

Αναφερόμενη στην αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, τόνισε ότι δεν υπάρχει διάσταση απόψεων στην κυβέρνηση για το θέμα, σημειώνοντας ότι γίνονται συζητήσεις. «Εγώ διατηρώ τις απόψεις μου ότι τα νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, δεν μπορεί να είναι σε ειδικό φορολογικό καθεστώς. Εγώ δεν βγαίνω να λέω προσωπικές μου απόψεις, γίνονται συζητήσεις για το αν θα γίνει σε αυτά τα δυο νησιά αύξηση στο ΦΠΑ, αλλά υπάρχουν νομικά προβλήματα, εξετάζουμε να δούμε αν σε κάποιες περιπτώσεις αυτό μπορεί να γίνει», σημείωσε η υπουργός.

Μιλώντας για τον ΕΝΦΙΑ, ξεκαθάρισε ότι θα καταργηθεί και ότι στο δεύτερο εξάμηνο θα υπάρχει νέο φορολογικό καθεστώς στα ακίνητα αφού πρώτα ολοκληρωθεί η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών. Στη βάση αυτή ανέφερε πως από τις αντικειμενικές τιμές θα καθοριστεί το ύψος του αφορολόγητου ορίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.