Γερμανία : Στόχος σταθερή ευρωζώνη με όλα τα μέλη

Να χαμηλώσει τους τόνους και τη συζήτηση που δημιουργήθηκε για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ μετά το Σαββατιάτικο δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel επιχείρησε σήμερα Δευτέρα ο Στέφεν Ζάιμπερτ, εκπρόσωπος της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελας Μέρκελ

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας δήλωσε ότι η κυβέρνησή της Γερμανίας δεν έχει αλλάξει θέση σχετικά με το εάν είναι επιθυμητή ή όχι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, επιμένοντας στο ότι η γερμανική πολιτική πάντα είχε στόχο τη σταθεροποίηση της νομισματικής ένωσης χωρίς να απολεσθεί κανένα μέλος της.

«Ο στόχος ήταν πάντα να σταθεροποιηθεί η ευρωζώνη με όλα της τα μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ στην τακτική ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου, σχολιάζοντας δημοσίευμα στο περιοδικό Der Spiegel σύμφωνα με το οποίο γερμανικές κυβερνητικές πηγές θεωρούν διαχειρίσιμη τη λεγόμενη Grexit.

«Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη στάση μας. Ελπίζω ότι το κατέστησα σαφές αυτό», προσέθεσε ο Ζάιμπερτ και υπογράμμισε ότι εάν όλα τα μέλη της ευρωζώνης τηρήσουν τις συμφωνίες των τελευταίων ετών, η ευρωζώνη θα ενισχυθεί έχοντας όλα τα υφιστάμενα μέλη της.

Ερωτηθείς στην ίδια ενημέρωση Τύπου αν η ευρωζώνη θα μπορούσε να αντέξει μια έξοδο της Ελλάδας από το ενιαίο νόμισμα, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών υπογράμμισε ότι η ευρωζώνη έχει θεσπίσει νέους μηχανισμούς για την αντιμετώπιση μιας «διάχυσης».

Πάντως, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ερωτηθείσα σήμερα για τα σχετικά δημοσιεύματα και ειδικά για την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ανέφερε πως η συμμετοχή στην ευρωζώνη είναι «αμετάκλητη. Η συμμετοχή στο ευρώ είναι αμετάκλητη», δήλωσε η Ανίκα Μπράιντχαρντ, υπενθυμίζοντας ότι ο κανόνας αυτός είναι εγγεγραμμένος στην Ευρωπαϊκή Συνθήκη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.