Δεν επιβεβαιώνονται πληροφορίες για άμεση επιστροφή στις αγορές

Δεν επιβεβαιώνουν στελέχη του οικονομικού επιτελείου πληροφορίες που έφεραν την κυβέρνηση να προχώρα άμεσα σε ανακοινώσεις σχετικά με την έκδοση ομολόγου.

Οι εν λόγω πληροφορίες -λαμβάνοντας μερικώς αφορμή από την υποχώρηση που καταγράφουν τις τελευταίες ημέρες οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων- υποστήριζαν ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει την επόμενη εβδομάδα σε ανακοινώσεις αναφορικά με νέα έκδοση ομολόγου.

Το in.gr απευθύνθηκε για το θέμα σε αρμόδιο αξιωματούχο, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξουν ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα σχετικά με την έκδοση ομολόγου. «Θέμα ομολόγου δεν βρίσκεται στην ατζέντα» αποσαφήνισε.

Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους έχει εξετάσει διάφορά σενάρια για την νέα έξοδο της χώρας στις αγορές, κάτι που θα γίνει κάποια στιγμή μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2014 και εφόσον οι συνθήκες κριθούν κατάλληλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτά τα σχέδια περιλαμβάνεται η έκδοση ομόλογου 7ετούς διάρκειας έως και 5 δισ. ευρώ, αλλά και 3ετούς ομολόγου ύψους έως 2 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, ακόμη η κυβέρνηση δεν έχει καταλήξει ούτε στον τρόπο, ούτε στον χρόνο που θα επανέλθει -για δεύτερη φορά- στις αγορές, καθώς για να γίνει αυτό θα πρέπει να συνυπολογίσει μια σειρά από παραμέτρους.

Θανάσης Κουκάκης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.