Δημοπρασία εντόκων γραμματίων ύψους 1,25 δισ. ευρώ

Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) θα προχωρήσει σήμερα στην έκδοση εντόκων γραμματίων 26 εβδομάδων ύψους 1,25 δισ. ευρώ.

Η έκδοση θα γίνει με δημοπρασία στην οποία συμμετέχουν οι βασικοί διαπραγματευτές των τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου, ενώ το υπουργείο Οικονομικών θα παρέχει την δυνατότητα και σε ιδιώτες να προμηθευτούν τους εν λόγω τίτλους.

Σημειώνεται πως στην προηγούμενη δημοπρασία εντόκων γραμματίων 26 εβδομάδων στις 10 Δεκεμβρίου το Δημόσιο δανείστηκε με επιτόκιο 2,15%, έναντι επιτοκίου 2% στην αντίστοιχη έκδοση της 5ης Νοεμβρίου. Η έκδοση του Δεκεμβρίου είχε υπερκαλυφθεί κατά 1,81 φορές, όταν η έκδοση του Νοεμβρίου είχε κάλυψη 2,09.

Χθες η απόδοση των ελληνικών δεκαετών ομολόγων αυξήθηκε στο 9,8%, των τριετών ομολόγων αυξήθηκε στο 13,74% και των πενταετών ομολόγων στο 11,2%.

Αντιθέτως τα γερμανικά ομόλογα σημείωσαν μικρές μεταβολές, με την απόδοση των δεκαετών τίτλων να διαμορφώνεται στο 0,45%, καταγράφοντας νέο χαμηλό ρεκόρ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.