Διορθωτικά, χωρίς τζίρο, το Χ.Α.

Πτωτικά κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τη συναλλακτική δραστηριότητα όμως να βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Ειδικότερα, στις 13:55, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 1,22% στις 626,05 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται μόλις στα 7,4 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 1,30% στις 184,31 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 1,07% στις 217,72 μονάδες.

Η αγορά για ακόμη μία ημέρα να παρακολουθεί τις εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου, ενώ αποτιμά και τα αποτελέσματα των εισηγμένων για το πρώτο εξάμηνο του έτους, η ανακοίνωση των οποίων ολοκληρώνεται σήμερα (πλην των τραπεζών που έχουν λάβει παράταση ενός μήνα).

Στο μεταξύ, η αγορά γνωρίζει πολύ καλά ότι ακόμη και αν τα αποτελέσματα των εισηγμένων ικανοποιήσουν αυτή τη φορά, ουδείς γνωρίζει πως θα κυμανθούν στο μέλλον, μετά και τις εξελίξεις του τελευταίου διμήνου. Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, είναι σχεδόν αδύνατο να εκτιμηθεί αυτή τη στιγμή το μέγεθος της ύφεσης που θα υπάρξει στην οικονομία, τόσο για το τρίτο τρίμηνο του έτους, όσο και στα επόμενα τρίμηνα. Αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο άρτια και έγκαιρα θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και από το πόσο γρήγορα θα ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Στο ταμπλό τώρα, σημαντικές απώλειες, που φτάνουν το 3,8% καταγράφουν οι μετοχές των ΟΛΠ ΟΛΠ-3,88% και Μυτιληναίος, ΜΥΤΙΛ-3,57% ενώ η Πειραιώς, η ΔΕΗ ΔΕΗ-2,39% και η ΛΑΜΔΑ κινούνται λίγο πάνω από το -2,1%. Επίσης, στο -1,77% κινείται η Τιτάν, ο ΟΤΕ ΟΤΕ-1,55% είναι στο -1,55%, η Motor Oil στο -1,62% και η ΓΕΚ Τέρνα ΓΕΚΤΕΡΝΑ-1,29% στο -1,29%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Folli Follie, ΕΧΑΕ, ΕΧΑΕ-0,46% ΟΠΑΠ, ΟΠΑΠ-0,28% Aegean και ΕΥΔΑΠ.

Στον αντίποδα, η Jumbo ενισχύεται κατά 1,23%, η Βιοχαλκο υποχωρεί κατά 0,94%, η Grivalia είναι στο +0,77%, ενώ προσπάθειες να κρατήσει το θετικό πρόσημο κάνει η Εθνική, η οποία νωρίτερα έφτασε έως και το +2,65%.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.